Csípős bab kolbásszal

Gasztro

Csípős bab kolbásszal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 6 db majorannás sertéskolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 1 tk Univer Erős Pistás Fokhagymakrém
  • 1 ek Univer Mustár
  • 1 tk Univer Erős Pista (ízlés szerint)
  • 5 dl víz vagy alaplé
  • 25 dkg főtt vesebab
  • 15 dkg főtt vajbab
  • 1 ek Univer sűrített paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 biocitrom héja
  • 3-4 szem koktélparadicsom

 

Tovább olvasok
csipos-bab-kolbasszal-recept-borbas-marcsi

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, majd a kolbászokat szép pirosra sütjük benne. Ezután kivesszük őket, és félrerakjuk. A hagymát félkarikára vágjuk, majd megpirítjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat, majd fűszerezzük a fokhagymakrémmel, a mustárral, sóval és borssal, valamint sűrített paradicsommal. Ezután felöntjük vízzel vagy alaplével, és tíz percig forraljuk.

csipos-bab-kolbasszal-recept-borbas-marcsi

 

Ha letelt az idő, belerakjuk a főtt babokat, a kolbászokat, és a feldarabolt koktélparadicsomot. Sűrűre összefőzzük a szaftot alacsony lángon. Megkóstoljuk, és ha kell, adunk még hozzá sót. Ekkor jöhet bele az Univer Erős Pista is, mindenkinek egyéni ízlés szerint.

csipos-bab-kolbasszal-recept-borbas-marcsi

 

Végül friss petrezselyemmel megszórjuk, és ráreszeljük a citrom héját is.

 A cikk megjelenését az UNIVER támogatta.

Ajánljuk még:

A csodálatos bábikó: a sóska a bőr igazi doktora

Tény és való: íze akkor a legkellemesebb, ha közvetlenül virágzás előtt szedjük. De a sóska nemcsak tavasszal, hanem egész nyáron át, sőt a kicsit hűvösebb őszi hónapokban is szedhető, és érdemes is minél többet fogyasztani, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nem mellesleg pedig isteni ételek készíthetők belőle.