Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 6 db majorannás sertéskolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál szárzeller
- 1 tk Univer Erős Pistás Fokhagymakrém
- 1 ek Univer Mustár
- 1 tk Univer Erős Pista (ízlés szerint)
- 5 dl víz vagy alaplé
- 25 dkg főtt vesebab
- 15 dkg főtt vajbab
- 1 ek Univer sűrített paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 biocitrom héja
- 3-4 szem koktélparadicsom
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt, majd a kolbászokat szép pirosra sütjük benne. Ezután kivesszük őket, és félrerakjuk. A hagymát félkarikára vágjuk, majd megpirítjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat, majd fűszerezzük a fokhagymakrémmel, a mustárral, sóval és borssal, valamint sűrített paradicsommal. Ezután felöntjük vízzel vagy alaplével, és tíz percig forraljuk.
Ha letelt az idő, belerakjuk a főtt babokat, a kolbászokat, és a feldarabolt koktélparadicsomot. Sűrűre összefőzzük a szaftot alacsony lángon. Megkóstoljuk, és ha kell, adunk még hozzá sót. Ekkor jöhet bele az Univer Erős Pista is, mindenkinek egyéni ízlés szerint.
Végül friss petrezselyemmel megszórjuk, és ráreszeljük a citrom héját is.
A cikk megjelenését az UNIVER támogatta.
Ajánljuk még: