Csíkmadarasi krumplileves

Gasztro

Csíkmadarasi krumplileves

Húsmentes napokon gyakran fogyasztják ezt a levest, aminek a sáfrányos szeklice igazán különleges aromát ad. 

Hozzávalók: 

  • 1 kg főznivaló burgonya (sárga húsú)
  • 2 l víz
  • 20 dkg juhtúró
  • snidling
  • sáfrányos szeklice, bors, szerecsendió

Elkészítés: 

A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy fazékban feltesszük főni 2 liter vízben, és megsózzuk. Fűszerezhetjük még sáfrányos szeklicével, de kerülhet bele bors vagy egy kevés szerecsendió is. Ha a krumpli megfőtt, azonnal tálalhatjuk. A juhtúróból golyókat formálunk, és megforgatjuk őket apróra vágott snidlingben. Mindegy tányér közepére helyezünk egy golyót, és erre merjük rá a forró levest. Nincs is ennél szívmelengetőbb egy hűvös estén!