Csíkmadarasi krumplileves

Gasztro

Csíkmadarasi krumplileves

Húsmentes napokon gyakran fogyasztják ezt a levest, aminek a sáfrányos szeklice igazán különleges aromát ad. 

Hozzávalók

  • 1 kg főznivaló burgonya (sárga húsú)
  • 2 l víz
  • 20 dkg juhtúró
  • snidling
  • sáfrányos szeklice, bors, szerecsendió

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Egy fazékban feltesszük főni 2 liter vízben, és megsózzuk. Fűszerezhetjük még sáfrányos szeklicével, de kerülhet bele bors vagy egy kevés szerecsendió is. Ha a krumpli megfőtt, azonnal tálalhatjuk. A juhtúróból golyókat formálunk, és megforgatjuk őket apróra vágott snidlingben.

Mindegy tányér közepére helyezünk egy golyót, és erre merjük rá a forró levest. 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.