Citromos sült csirke

Gasztro

Citromos sült csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 db citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó ízlés szerint
  • nagy csipet só

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csirkecombokat előző este pácoljuk be. A pác összeállításához csavarjuk ki két citrom levét, majd annyi olívaolajat adjunk hozzá, amennyi citromlevünk lett. Fűszerezzük oregánóval, zúzott fokhagymával, sóval. Kézi habverővel keverjük össze, hogy krémesebb állaga legyen a pácnak, majd karikázzuk bele a maradék citromot. Tegyük bele a csirkecombokat, és jól dörzsöljük is a húsba a páclevet. Zárjuk le az edény tetejét folpackkal és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap egy kis páclével együtt forró serpenyőben süssük 7-8 percig a combokat, kérgezzük meg őket. Ezután tegyük az egészet tepsibe, öntsük rá a maradék pácot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg ropogósak nem lesznek.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Mi legyen a reggeli? Töltött zsömle – változatosan, gazdagon!

Van, akit a nagyi konyhájába repít vissza gondolatban a túróval töltött zsömle. Nekem az úttörővasutas éveimet jelenti. Gulyásleves, túróval töltött zsömle, ez volt az egyik legfinomabb ebédünk, amikor szolgálatban voltunk. Vonatot indítottunk, váltót állítottunk, jegyet kezeltünk, és ha délben édes, forró túróval töltött zsömlét rejtett a hatalmas ételszállító ibrik az állomáson, egészen elolvadtunk tőle. Máig rejtély, hogy odahaza miért nem került az asztalra! Pedig egyszerű, szinte elronthatatlan. Benne a könnyű túrókrém, a dagadtra hízott mazsolák, finom tejben és vajban sül pirosra, kívül ropogósra, legbelül szaftosra. És persze lehetnek sós változatai is, de a töltött zsömle könnyen bevethető vendégvárónak is tökéletes!

 

Már követem az oldalt

X