Hozzávalók
- 4 egész csirkecomb
- 4 db citrom
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- oregánó ízlés szerint
- nagy csipet só
Elkészítés
A csirkecombokat előző este pácoljuk be. A pác összeállításához csavarjuk ki két citrom levét, majd annyi olívaolajat adjunk hozzá, amennyi citromlevünk lett. Fűszerezzük oregánóval, zúzott fokhagymával, sóval. Kézi habverővel keverjük össze, hogy krémesebb állaga legyen a pácnak, majd karikázzuk bele a maradék citromot. Tegyük bele a csirkecombokat, és jól dörzsöljük is a húsba a páclevet. Zárjuk le az edény tetejét folpackkal és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap egy kis páclével együtt forró serpenyőben süssük 7-8 percig a combokat, kérgezzük meg őket. Ezután tegyük az egészet tepsibe, öntsük rá a maradék pácot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg ropogósak nem lesznek.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: