Citromos sült csirke

Gasztro

Citromos sült csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 db citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó ízlés szerint
  • nagy csipet só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A csirkecombokat előző este pácoljuk be. A pác összeállításához csavarjuk ki két citrom levét, majd annyi olívaolajat adjunk hozzá, amennyi citromlevünk lett. Fűszerezzük oregánóval, zúzott fokhagymával, sóval. Kézi habverővel keverjük össze, hogy krémesebb állaga legyen a pácnak, majd karikázzuk bele a maradék citromot. Tegyük bele a csirkecombokat, és jól dörzsöljük is a húsba a páclevet. Zárjuk le az edény tetejét folpackkal és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap egy kis páclével együtt forró serpenyőben süssük 7-8 percig a combokat, kérgezzük meg őket. Ezután tegyük az egészet tepsibe, öntsük rá a maradék pácot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg ropogósak nem lesznek.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fügés-sajtkrémes torta

Füge-bőségben sorra cserélnek gazdát a fügés receptek, hiszen idén soha nem látott bőséggel ontották a gyümölcseiket idehaza is. Ha még van az édes gyümölcsből, ezt a sajtkrémes tortát mindenképpen ki kell próbálni az utolsó, érett, akár kicsit szottyos fügékkel. Ha ízlett, akkor a tél folyamán előre beáztatott, aszalt fügével is meg lehet ismételni néhányszor.