Citromos sült csirke

Gasztro

Citromos sült csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 db citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • oregánó ízlés szerint
  • nagy csipet só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A csirkecombokat előző este pácoljuk be. A pác összeállításához csavarjuk ki két citrom levét, majd annyi olívaolajat adjunk hozzá, amennyi citromlevünk lett. Fűszerezzük oregánóval, zúzott fokhagymával, sóval. Kézi habverővel keverjük össze, hogy krémesebb állaga legyen a pácnak, majd karikázzuk bele a maradék citromot. Tegyük bele a csirkecombokat, és jól dörzsöljük is a húsba a páclevet. Zárjuk le az edény tetejét folpackkal és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap egy kis páclével együtt forró serpenyőben süssük 7-8 percig a combokat, kérgezzük meg őket. Ezután tegyük az egészet tepsibe, öntsük rá a maradék pácot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg ropogósak nem lesznek.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.