Hozzávalók:
A salátához:
- 1 fej római saláta
- 30 g szeletelt parmezán
- 20 g pirított pankó morzsa
- 10 db tisztított garnéla
- 0,5 dl olíva olaj
- citromlé
- chilipehely
Az öntethez:
- 3 db 75 fokos tojás (75 fokon való 15 perces hőkezelés)
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 g reszelt parmezán
- 180 ml étolaj
- 2-3 db szardellafilé
- 30 g dijoni mustár
- citromlé
- só
Elkészítés:
Az öntethez a hozzávalókat turmixgépbe tesszük. Közepes fokozaton, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat.
A garnélát serpenyőben forró olajon hirtelen megsütjük. Sóval, chilipehellyel, és citromlével ízesítjük.
A salátát leveleire szedjük, és nagyobb darabokra tépjük. Összekeverjük az öntettel, és rátesszük a rákokat. Megszórjuk parmezánnal és pirított morzsával.
Ajánljuk még: