Cézársaláta sült garnélával

Gasztro

Cézársaláta sült garnélával

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók: 

A salátához:

  • 1 fej római saláta
  • 30 g szeletelt parmezán
  • 20 g pirított pankó morzsa
  • 10 db tisztított garnéla
  • 0,5 dl olíva olaj
  • citromlé
  • chilipehely

Az öntethez:

  • 3 db 75 fokos tojás (75 fokon való 15 perces hőkezelés)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g reszelt parmezán
  • 180 ml étolaj
  • 2-3 db szardellafilé
  • 30 g dijoni mustár
  • citromlé
Tovább olvasok

Elkészítés:

Az öntethez a hozzávalókat turmixgépbe tesszük. Közepes fokozaton, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat.
A garnélát serpenyőben forró olajon hirtelen megsütjük. Sóval, chilipehellyel, és citromlével ízesítjük.
A salátát leveleire szedjük, és nagyobb darabokra tépjük. Összekeverjük az öntettel, és rátesszük a rákokat. Megszórjuk parmezánnal és pirított morzsával.