Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 50 g cukor
- 1 ek méz
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tk vaníliapaszta
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
- 1 csipet só
- 250 g mandula
A lisztet, a cukrot, a tojásokat és a sütőport összedolgozzuk. Közben a tésztát ízesítjük vaníliával és a citrusok héjával. Egy csipet sót is adunk hozzá. A massza ragacsos lesz, nem könnyű vele dolgozni. Ha már szép egységes, akkor a mandulát is hozzáadjuk. A felét apróra vágva, a másik felét egészben tegyük bele. Ha elkészültünk, lisztezett felületen kettéosztjuk a tésztát, és mindkét adagból egy hosszúkás rudat sodrunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, és mindkettőnek a tetejét kissé lelapítjuk. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha már kezd pirulni, akkor kivehetjük. Hagyjuk 15 percet pihenni, majd ferdén felszeleteljük a rudakat, és a szeleteket visszafektetjük a tepsibe. 4-4 percig sütjük mindkét oldalukat.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: