Cantuccini

Gasztro

Cantuccini

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 250 g liszt 
  • 50 g cukor
  • 1 ek méz
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 1 citrom héja
  • 1 narancs héja
  • 1 csipet só
  • 250 g mandula

 

Tovább olvasok
cantuccini-recept-borbas-marcsi

 

A lisztet, a cukrot, a tojásokat és a sütőport összedolgozzuk. Közben a tésztát ízesítjük vaníliával és a citrusok héjával. Egy csipet sót is adunk hozzá. A massza ragacsos lesz, nem könnyű vele dolgozni. Ha már szép egységes, akkor a mandulát is hozzáadjuk. A felét apróra vágva, a másik felét egészben tegyük bele. Ha elkészültünk, lisztezett felületen kettéosztjuk a tésztát, és mindkét adagból egy hosszúkás rudat sodrunk.

cantuccini-recept-borbas-marcsi

 

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, és mindkettőnek a tetejét kissé lelapítjuk. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha már kezd pirulni, akkor kivehetjük. Hagyjuk 15 percet pihenni, majd ferdén felszeleteljük a rudakat, és a szeleteket visszafektetjük  a tepsibe. 4-4 percig sütjük mindkét oldalukat. 

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.