Hozzávalók (6 palacsintához)
- 15 dkg burgonya
- 1 tojás
- 5 ek tej
- 5 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- só
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük. 15 dkg burgonyából 6 db kis palacsinta lesz. A főtt krumplit még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és egy kiskanálnyi sót. Egy egész tojást kikeverünk öt evőkanál tejjel, és ezt is a krumplihoz adjuk. Aki szereti, újhagymát is vághat bele. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ezen – körülbelül két-két perc alatt – mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Közben előkészítjük a bacont: kevés olívaolajon pirosra sütjük a bacon-szeleteket, majd ha elkészültünk, ugyanebben a serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat is. Ezután a kis palacsintákat azonnal tálaljuk a ropogósra sült szalonnával és a krémes tükörtojással.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ezt a receptet Borbás Marcsi így készítette el:
Ajánljuk még: