Burgonyás palacsinta baconnel és tükörtojással

Gasztro

Burgonyás palacsinta baconnel és tükörtojással

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (6 palacsintához)

  • 15 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 5 ek tej
  • 5 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna

A sütéshez:

  • olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük. 15 dkg burgonyából 6 db kis palacsinta lesz. A főtt krumplit még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és egy kiskanálnyi sót. Egy egész tojást kikeverünk öt evőkanál tejjel, és ezt is a krumplihoz adjuk. Aki szereti, újhagymát is vághat bele. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ezen – körülbelül két-két perc alatt – mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Közben előkészítjük a bacont: kevés olívaolajon pirosra sütjük a bacon-szeleteket, majd ha elkészültünk, ugyanebben a serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat is. Ezután a kis palacsintákat azonnal tálaljuk a ropogósra sült szalonnával és a krémes tükörtojással. 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ezt a receptet Borbás Marcsi így készítette el:

Ajánljuk még:

Manuka, a mézek királynője

Elsőre csak annyi tűnik fel, hogy szinte aranyárban mérik: egy kilogrammja akár százezer forint is lehet, és még így sem a legdrágább helyeken keresgéltünk. Egykor nem volt értékesebb egy csokor növénynél, ám amikor gyógyerejének legendái szárnyra kaptak, hirtelen luxuscikk vált belőle. Minek köszönheti megbecsültségét, és valóban tud-e annyit, amennyiért kínálják? A manukaméz varázserejéről….