Boci szelet: az egyik legjobb retró süti

Gasztro

Boci szelet: az egyik legjobb retró süti

Borbás Marcsi receptje

HOZZÁVALÓK:

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 4 ek búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 11 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek natúr kakaópor
  • 30 dkg liszt
  • kb. 1,5 dl tej

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A töltelékhez a túrót kikeverjük a cukorral, tojással és a darával. Ízesítjük vaníliával és citromhéjjal. Ezután hagyjuk állni egy órát, hogy a búzadara megszívja magát.

Ezután a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. Több részletben hozzáadjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet is, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy egynemű, enyhén folyékony masszát kapjunk. Ezután a fehérjéket habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Végül a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a túrós tölteléket kanállal egyenletesen beleszaggatjuk.

180 fokos sütőbe rakjuk, majd kb. 30 perc alatt készre sütjük.

 

Boci szelet – videórecept:

Ajánljuk még:

Látványos finomságok zsenge karottából

A karotta szó hengeres, zsenge sárgarépát jelöl valójában. Dallamos, elegáns kifejezés, így könnyebben eladható azoknak, akiknek a sárgarépa valami nem túl kedves ízemléket jelent. A zsenge, tavaszi karotta nyersen is jó, de ott a helye szinte minden fogásban. Színes, vitamindús, roppanós. És ne feledjük: illatos zöldje a petrezselyemhez hasonlóan felhasználható!

 

Már követem az oldalt

X