Hozzávalók (egy 24 cm-es tortaformához):
- 30 dkg porcukor
- 5 tojás
- 6 kanál kávé
- 4 kanál víz
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag csokipuding
- fél liter tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kakaó
Elkészítés:
A tésztához 30 dkg porcukrot kikeverünk 5 tojássárgájával, majd lassan hozzáadunk 6 kanál kávét, 4 kanál vizet, 20 dkg lisztet, 12 dkg darált diót, 1 csomag sütőport és a legvégén az 5 tojás habját is finoman hozzákeverjük.
Kivajazott, kilisztezett tortaformában 60 percig 160 fokon sütjük.
Alap csokis krém:
1 csésze tejben a pudingokat elkeverjük, a maradék tejet felforraljuk és megfőzzük a pudingot. A forró pudingot egy hidegvizes tálban kevergetve kihűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt a pudingot lassan adagolva hozzákeverjük, majd a végén az átszitált kakaót is hozzáadjuk.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. Díszítés dióval vagy mandulával.
A család kedvenc tortáját azonban tovább lehet variálni: díszíthetjük málnával vagy eperrel is. Ha keményebb krémet szeretnénk, akkor lehet a fenti krémet 3 pudinggal és 7,5 dl tejjel csinálni, ha sötétebb krémet szeretnénk, akkor több kakaóval, de lehet egyik felét vaníliás pudinggal a másikat csokipudinggal!
Az egy.hu születésnapjára beérkezett tortareceptek közül a Borbás Marcsi által kiválasztott nyertes süteményeket ITT TALÁLJÁTOK.
Ajánljuk még: