Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 0,3 kg cukor
- 0,1 l olaj
- 0,25 kg liszt
- 0,1 kg kakaó
- 0,25 l Tiltott Csíki Barna Sör
- fél csomag sütőpor
Csokikrém:
- 0,1 kg étcsokoládé
- 0,15 l tejszín
A díszítéshez:
- 0,1 kg pisztácia
- sópehely
Elkészítés:
A tojást a cukorral kihabosítjuk, közben a lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A habos tojáshoz hozzáadjuk a sört, majd fokozatosan a lisztes kakaót, miközben kézi robotgéppel folyamatosan, lassan keverjük. Amikor sima krémes már a tészta, beleöntjük az olajat és elkeverjük.
Vajazott, lisztezett tortakarikába tesszük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd több részletben hozzákeverjük a csokoládéhoz.
A tortát kettévágjuk és egy kisebb kör alakú kiszúróval több darabra kiszúrjuk. Megkenjük a csokikrémmel, majd az egyik felét aprított pisztáciába a másik felét a sópehelybe forgatjuk.
A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: