Barna sörös csokitorta, az ízek kalandorainak

Gasztro

Barna sörös csokitorta, az ízek kalandorainak

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje

Hozzávalók:

Csokikrém:

  • 0,1 kg étcsokoládé
  • 0,15 l tejszín 

A díszítéshez:

  • 0,1 kg pisztácia 
  • sópehely 

Elkészítés:

A tojást a cukorral kihabosítjuk, közben a lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A habos tojáshoz hozzáadjuk a sört, majd fokozatosan a lisztes kakaót, miközben kézi robotgéppel folyamatosan, lassan keverjük. Amikor sima krémes már a tészta, beleöntjük az olajat és elkeverjük. 

Vajazott, lisztezett tortakarikába tesszük, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. 

A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd több részletben hozzákeverjük a csokoládéhoz.

A tortát kettévágjuk és egy kisebb kör alakú kiszúróval több darabra kiszúrjuk. Megkenjük a csokikrémmel, majd az egyik felét aprított pisztáciába a másik felét a sópehelybe forgatjuk. 

 


A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.