Az igazi krumplipaprikás

Gasztro

Az igazi krumplipaprikás

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 2 nagy szelet füstölt szalonna
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 kg főzni való burgonya
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika

A nokedlihez:

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl víz

Paradicsomsaláta:

  • 2-3 szem nagyobb paradicsom
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 tk cukor
  • 1 dl 3 %-os ecet
  • pici só
  • 2 ek tökmagolaj

Elkészítés:

A füstölt szalonnát felaprítjuk, és a sertészsíron kiolvasztjuk a zsírját. Ezután rádobjuk a felkockázott hagymát, és hagyjuk dinsztelődni. Közben a húsos szalonnát és a kolbászt falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket is rádobjuk a hagymára, és kevés ideig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat, megsózzuk, és rövid ideig főzzük. A burgonyát megtisztítjuk, hosszúkás darabokra vágjuk, és ezt is az ételhez adjuk. Gazdagítjuk egy felaprított paprikával és egy paradicsommal is. Miközben fő, folyamatosan ellenőrizzük, hogy elég sós-e, hiszen a krumpli sok sót vesz fel.

A nokedlihez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, hogy ne legyenek a tésztában csomók. Ha a burgonya megfőtt, a nokedliket is beleszaggatjuk a paprikásba. Figyeljünk, hogy legyen rajta elég szaft.

A salátához a cukrot elkeverjük az ecettel, és beleforgatjuk az ízlés szerint feldarabolt paradicsomokat és a lilahagymát. Tálaláskor meglocsoljuk tökmagolajjal.

 

 
 
 

 

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.