Hozzávalók
- 25 dkg darált sertéshús
- 45 dkg savanyú káposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 bögre köles
- 1 szál lángolt kolbász
- 2 dl tejföl
- 15 dkg füstölt császárszalonna
- só
- bors
Elkészítés
Kevés zsíron dinszteljük le az apró kockára vágott vöröshagymát. Egy gerezd fokhagymát vágjunk fel vékony szeletekre, majd a darált hússal együtt adjuk hozzá a megdinsztelődött hagymához. Pirítás közben az egészet sózzuk, borsozzuk. A húst nem kell teljesen megdinsztelni, mivel a sütőben még tovább fog párolódni.
A savanyú káposztát kóstoljuk meg, és ha kell, mossuk le, mert ha túl savanyú, akkor elronthatja az ételt.
Ha kimostuk, terítsük egy kizsírozott edény aljába kb. 1,5 cm vastagon. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük, egyenletesen rárakjuk a káposzta tetejére. Végül az egészet beborítjuk a megpárolt darált hússal. A lángolt kolbásznak lehúzzuk a héját, és rámorzsoljuk a hús tetejére. Hogy igazán szaftos legyen, jó alaposan meglocsoljuk tejföllel. A maradék káposztát rászórjuk a tetejére, és végezetül rárakjuk a vékony szeletekre vágott füstölt császárszalonnát.
180 ºC-on kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: