Hozzávalók
A húshoz:
- 1 egész vaddisznószűz
- aszalt szilva
- vad fűszerek
- só
- vörösbor
A szőlőmártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- ½ narancs héja
- ½ kg szőlő
- ½ liter tokaji
- 3 evőkanál keményítő
Elkészítés
A vaddisznószűzből nyitott szeletet vágunk, sózzuk és befűszerezzük, majd betöltjük a vörösborba áztatott aszalt szilvát. Felgöngyöljük és bacon szalonnába tekerjük. Serpenyőben kevés olajon lepirítjuk, majd fedő alatt kis lángon készre sütjük. Pihentetjük, felszeleteljük és mogyoróburgonyával tálaljuk.
A szőlőmártáshoz először a vajon karamellizáljuk a cukrot. Ha már szép aranybarna, hozzáadjuk a csíkokra szelt narancshéjat és a szőlőszemeket. Ezután felöntjük édes tokaji borral, felfőzzük, majd ha felforrt, étkezési keményítővel sűrítjük.
Ajánljuk még: