Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál porcukor
- fél dl tej
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukros tejben megfuttatott élesztőt, és az egészet jól összedolgozzuk. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a tojásfehérjéket a cukorral meg a vaníliás cukorral gőz felett sűrűre verjük. A tésztát 4 darabba vágjuk. Mindegyiket egyenként 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, habot kenünk rá, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk.
Bő ujjnyi szeletekre vágva sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Hasonló módon járunk el a többi hozzávalóval is, majd előmelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho