Álomfinom habtekercs

Gasztro

Álomfinom habtekercs

Vannak sütemények, amelyek személyekhez kötődnek. Olyanokhoz, akik nem csak a legkitűnőbb recepttel rendelkeznek, hanem nevezetes alkalmakkor serény kezekkel, nagy szeretettel készítik őket. Nekem a habtekercs a legjobb barátnőmhöz tartozik. Valahányszor előveszem a receptet, mindig rá gondolok, és arra, hogy az enyém sose lesz tökéletesen olyan, mint amilyen az ő kezei közül kerül ki.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • fél dl tej
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukros tejben megfuttatott élesztőt, és az egészet jól összedolgozzuk. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a krémet. Ehhez a tojásfehérjéket a cukorral meg a vaníliás cukorral gőz felett sűrűre verjük. A tésztát 4 darabba vágjuk. Mindegyiket egyenként 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, habot kenünk rá, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk.

Bő ujjnyi szeletekre vágva sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Hasonló módon járunk el a többi hozzávalóval is, majd előmelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho