Hozzávalók (2 személyre):
- 1 db mini sütőtök
- olívaolaj
- só
Töltelék:
- 2 ek olívaolaj
- 2-3 szál újhagyma
- 2 szál paszternák
- 1 szem narancs
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 30 dkg csirkemell
- só, frissen őrölt bors
- egy pici friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- A tetejére: 5 dkg kemény sajt
Elkészítés:
A sütőtök tetejét levágjuk, a magházat egy kanál segítségével eltávolítjuk, kívül-belül besózzuk, és egy kicsi olívaolajat is öntünk rá. 200 fokon 20 percig elősütjük teljesen puhára.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az újhagymát feldaraboljuk, a paszternákot egészen vékonyra szeleteljük.
Forró serpenyőben a zöldségeket elkezdjük pirítani egy kevés olívaolajon. A csirkemellet felkockázzuk, majd ezt is a serpenyőbe tesszük. Alaposan átforgatjuk, majd hagyjuk, hogy piruljon. Teljesen készre főzzük a tölteléket is. Ízesítjük frissen őrölt borssal, sóval, egy gerezd fokhagymával, reszelt gyömbérrel. Ha minden puha, jöhet hozzá a tejszín, a narancs héja és egy kevés a levéből is. Ezután befedjük a ragut, és beforraljuk.
Ha elkészült a tök, beletesszük a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal, és pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Ajánljuk még: