Egészség

Ezekből a vitaminokból tárazz be, ha nem akarsz megbetegedni!

A vírusok, baktériumok ellen a leghatásosabb védekezés az immunerősítés. Mutatom, hogy csináld!

A megbetegedések ellen leginkább megelőzéssel tudunk harcolni. Ilyen a megfelelő, vitaminban és rostban gazdag táplálkozás, az otthoni alapvető takarítási rutin és a rendszeres kézmosás.

Nincs ez másként influenzaszezonban, vagy akár a koronavírus esetében sem.

IMMUNERŐSÍTŐK:

C-VITAMIN

Az egyik legerősebb antioxidáns, mely erősíti az immunrendszert, és hatékonyan veszi fel a harcot a vírusokkal, baktériumokkal szemben. Érdemes emelt adagokban (de azért napi 2000 milligrammnál kevesebbet) szedni ilyen időszakban, nagy dózisokban a C-vitamin hatásos a vírusos fertőzés megelőzésében és ezek legyőzésében is.

Tartalmazza: Homoktövis, csipkebogyó, citrusfélék, petrezselyem, gránátalma, paprika, kivi, bodza, málna, sárgarépa, hagyma, spenót, brokkoli, zöldborsó, spárga, káposzta, tofu, burgonya, paradicsom, alma.

Érdemes E-vitaminnal, alfa-karotinnal, koenzim Q10-zel együtt szedni, mivel ezek együtt, egymást segítve a leghatékonyabbak.

Q10 KOENZIM

Nem csak a szépségápolásban van jelentős szerepe, hanem az immunerősítésben is, ugyanis ő felel a sejtek energiaellátásáért, és a zavartalan biokémiai / biológiai folyamatok fenntartásáért is.

Tartalmazza: spenót, brokkoli, lazac, tojás, növényi olajok, a diófélék, mandula, szója, burgonya, vörös húsok, máj, vörös húsú halak, olívaolaj, petrezselyem, avokádó.

D-VITAMIN

Segíti a vitaminok felszívódását, és szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van rá. Hiánya esetén fogékonyabbá válik a szervezet a betegségekkel szemben. Érdemes K-vitaminnal együtt szedni a jobb felszívódás érdekében. Ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőzéses és a légutakat érintő betegségekkel szemben.

Támogatja a kalcium és foszfor felszívódását a szervezetben. Elengedhetetlen szerepe van a kalcium csontokba történő beépülésében.

Tartalmazza: gomba, tojás, lazac, szardínia, tőkehal, zabpehely, tonhal, hering, makréla.

Fontos, hogy mivel a D-vitamin zsírban oldódik, ezért túl is adagolhatjuk, ezért a szedésekor mindig kövessük a csomagoláson található tájékoztatót, vagy orvosunk, gyógyszerészünk tanácsait!

MAGNÉZIUM ÉS B6

A magnézium elősegíti a D-vitamin felszívódását. Érdemes B6-tal kombinált terméket fogyasztani a jobb hatás érdekében. A csontok egészségéért, az izom- és idegi működésért, a stressz csökkentéséért, a légutak tágításáért (asztma, hörghurut esetén), az immunrendszer megfelelő működéséért felel. Ezenkívül szabályozza az energiaszintet, a fehérjeszintézist, és a vérnyomást is.

Tartalmazza: szója, lencse, mák, spenót, tök, magvak, szezám-mag, babfélék, banán, dió, paradió, mandula.

KAROTINOK

Ők azok az antioxidánsok, melyek ellenállóbbá teszik a szervezetet a baktériumokkal szemben úgy, hogy növelik az interferonok kórokozókkal szembeni védekezőkészségét, fokozzák a fehérvérsejtek számát és aktivitását. Ezáltal pedig erősítik az immunrendszert.

Szükség esetén pedig a szervezet a béta-karotinból A-vitamint tud csinálni.

Tartalmazza: sárgarépa, brokkoli, mangó, sárgadinnye, őszibarack, spenót.

A-VITAMIN

Fontos szerepet tölt be a bőr, a szemek, a haj és a nyálkahártyák egészségének megőrzésében. Fokozza a különböző fertőzésekkel szembeni ellenállást. Mindenképp szedjünk mellé E-vitamint, ugyanis ez segíti a felszívódását a szervezetben.

Tartalmazza: máj, hal, tojás, tejtermékek, sárgarépa, kajszibarack, sárgabarack, sütőtök, spenót.

B-VITAMIN KOMPLEX

Ő felel a sejtek energiaháztartásának működéséért. Szabályozza a immunrendszer működését, és fontos szerepet tölt be a vörösvértest képzésében, és a DNS-szintézisben is.

Tartalmazza: hüvelyesek, magvak, babfélék, tejfélék, avokádó, tojás, hal, brokkoli.