Család

TOP 5 karácsonyi ajándék gyerekeknek

Ajándékötletek kicsiknek, és nagyoknak, amikkel biztosan nem fogsz mellélőni!

Pár hét múlva már karácsony, és már javában mindenki azon gondolkozik, hogy mivel is lepje meg a szeretteit. Minden évben hosszas fejtörés előzi ezt meg, főleg a gyerekek esetében. Örül-e neki? Szüksége van rá? Fog vele vajon játszani?  Ezek a kérdések merülnek fel bennünk, és őrlődünk, hogy megtaláljuk a tökéleteset, ami minden igényt kielégít. És emellett még próbálunk is törekedjük arra, hogy hosszútávon használható termékeket vásároljunk...

Összeállítottam egy hasznos listát olyan ajándékokról, amikkel szerintem nem tudtok mellé lőni!

  • Gyerekruha

A kisbabák hihetetlen gyorsan nőnek, és napi több váltás ruhára is szükségük van. Főleg, amikor elkezdenek fogzani, és megismerkednek a kézzel evés örömével, ezért folyamatosan újabb, s újabb ruhadarabokra van szükségük. Egy-egy cuki overállal nem lehet mellélőni.

 
Pexels
 
  • Kalózhajó

Menő kalózhajó, ami több évekig is szuperül néz ki, bármikor felújítható, személyre szabható egy kis festékkel, és bármikor lehet hozzá új lakókat szerezni, s kalandra indulni vele – a hosszú használhatóság jegyében épp ezért érdemes fából készült játékot választani. A gyermekek fantáziájának semmi sem tud határt szabni, és lehetnek Hook kapitányok, Kalóztündérek, vagy kalóz Scooby-doo-k is.

 
Pixabay
  • Babaház

Gyerekként apukám épített nekem és a barbijaimnak egy kisebb babaházat. Akkor még nem lehetett kapni olyan szuper fából készült szépségeket, mint mostanában. A 90-es évek közepe nem éppen erről volt híres, de én imádtam minden másodpercet, amikor játszhattam vele, és alakíthattam rajta egy-egy újabb berendezési tárggyal. Most, hogy belegondolok, nagy valószínűséggel innen ered a lakásátrendezési hobbim is.

Manapság már mindenféle színben, méretben hozzá lehet jutni műanyagból, és fából is. Én a fát preferálom, mert tartósabb, masszívabb, és ha az ember figyel rá, karban tartja, akkor akár a következő generáció is tudja használni.

 
Pixabay
  • Kirakós, minél több dimenzióban

Nem csak a gyereket, de a felnőtteket is lekötik a 3D puzzle-k, hisz ki ne akarná felépíteni a Big Ban-t, a Roxfortot, vagy a Királyvárat, ugye? Mivel egyre nagyobb trendnek örvendenek itthon, így több féle méretben kaphatóak játékboltoktól kezdve szupermarketekig bezáróan számos helyen, ami jó hír, hisz ezáltal jóval könnyebben hozzá lehet jutni egy-egy szép darabhoz –barátságosabb áron –, mint pár éve. Amennyiben szeretnétek kiállítani, és többet nem szétszedni, abban az esetben ragasszátok össze a darabokat az elejétől, így a mű tartós dísze lehet az otthonotoknak.

KÜTYÜK

A mostani gyerekek, már mintha komplett technikai tudással jöttek volna a világra. Érdemes nekik beszerezni egy olyan kütyüt, ami fejleszti, leköti őket. Ez lehet egy új videojáték, egy e-book, egy digitális rajztábla. Törekedjük arra, hogy a korának, és érdeklődésének megfelelőt válasszunk.

 
Pexels

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X