Család

3+1 ajándék, amit ne vegyél soha egy nőnek!

Mindenki kapott már olyan ajándékot, amivel nem tudott mit kezdeni; nem illett hozzá, és csak kerülgette a lakásban. És talán mindenki ismer olyan valakit, akinek soha nincsen még csak fogalma sem, hogy mit adjon a kedvesének/anyjának/nővérének. Így aztán leveszi az első szimpatikus terméket a polcról, majd menekül ki a bevásárlóközpontból, üzletből. Különösen nehéz decembere lehet a vásárlás gondolatától is rosszul levő férfiaknak... hoztam hát pár tippet, ami talán mindannyiunkon segít!

Írtam korábban arról is, mi az, aminek örülnek a nők. Ezúttal egy talán még fontosabb listát hoztam: azokról a termékekről, amit minden nő kapott már, de úgy igazán nem örült neki. 

Persze különbözőek vagyunk, másnak örülünk és mástól mászunk falra – ezek is csak amolyan irányvonalak, amik mentén elindulhat egy-egy ötlethiányos pasi. 

1. KONDIBÉRLET

Nincs olyan nő, aki nem veszi ezt célzásnak. Ne lepődj meg, ha a válasz annyi lenne, „ennyi erővel adj egy cetlit azzal a szöveggel, hogy dagadt vagyok és fogyjak le!”.

Persze lehet sporttal kapcsolatos ajándékot adni, például új edzőruhát vagy cipőt, amiről tudjuk, hogy vágyik rá a másik – de ezt is csak akkor, ha tényleg tudod, hogy szeretné. 

2. KOZMETIKAI CSOMAG

Ez egy alapjában véve hasznos ajándék is lehet, amennyiben tudjuk, milyen termékeket használ az adott illető. Ennek hiányában azonban csak óvatosan vásároljunk, mert a nők sokszor háklisak az ilyesmikre: sokan csak egy adott márkát használnak, vagy fontos számukra az adott termék INCI-je (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, vagyis az összetevők listája – a szerk.).

Érdemes először felmérni a terepet, és az alapján választani, de egy biztos: a hipermarketek átlátszó fóliás előrecsomagolt ajándék sminkválogatástól valószínűleg nem olvad majd el az illető.

3. HÁZTARTÁSI GÉPEK – Nem, akkor sem, ha még nincs, és akkor sem, ha gyönyörű!

Ez főleg a nagyszülők, szülők szokása, aminek hála egy újabb lábassal, húsdarálóval, esetleg serpenyővel gazdagodnak a fiatal háziasszonyok. Mivel többféle főzőmódszer, eszköz létezik, így könnyen félre lehet ezekkel lőni. Férjként is csak óvatosan az ilyesmivel: nem biztos, hogy szerencsés, ha a feleséged valami olyasmit kap, amivel csak a háztartási munkák során találkozik.

Más a helyzet persze, amennyiben a főzés, sütés szerelmese az illető. Ők nyilván örülnek majd az ilyeneknek, de az ő esetükben is érdemes előbb körültekintően kipuhatolni, hogy mire is vágyik, mert konyhai eszközökből lassan tényleg annyi van, mint égen a csillag.

Összességében, a legfontosabb szabály, amit szem előtt kellene tartani, az az, hogy derítsük ki, mire vágyik a másik. Időigényes, valóban figyelni kell a másikra, az apróságokra, amikkel elárulja – de a kevésbé időigényes, nyílt rákérdezős változat is működhet, ha le tudunk mondani a meglepetés erejéről.

Nálunk évek óta mindenki listát készít, hogy megkönnyítsük a saját, és a többiek „dolgát” is. Azóta nem érkezett újabb porfogó, díszcsomagolásban.

Ajánljuk még:

Álomvilágot sűrít magába: a hógömb története

Sokan giccsesnek tartják, s talán valóban nem lőnek mellé ezzel a véleménnyel, egy-egy szép hógömb azonban mégis értékes darabja lehet az otthoni ajándéktárgy-gyűjteményünknek. A feltalálása nem volt tudatos, de pillanatok alatt népszerű dísze lett az otthonoknak, sőt, idővel szimbolikus jelentőséget is kapott a filmekben. Nem meglepő, hiszen a hógömb egy izgalmas, mesebeli téli világba repít minden gyereket és felnőttet.

 

Már követem az oldalt

X