Gasztro

Patisszon hét formában: a legjobb receptek csillagtökhöz

A nyári tök, avagy csillagtök, avagy patisszon Amerikából származik, de idehaza is nagyon kedvelt – nem véletlenül. Hét kedvenc receptünket mutatjuk. 

RAKOTT PATISSZON

Sok sajttal kötelező eleme lesz a menünek, ha egyszer elkészítitek!

patisszon-recept

 

Tovább olvasok

ZÖLDSÉGES RAKOTT KARAJ

Masszívabb étel, de nagyon jól tud esni, mert a hús és a zöldségek pont jó harmóniát teremtenek! 

patisszon-recept-karajjal

 

VEGÁN RIZSES EGYTÁL

Sok zöldség, némi rizs, jó fűszerezés, és kész is ez az egytálétel! 

patisszon-vegan-rizs-recept

 

ZÖLDSÉGSASLIK FŰSZERES COTTAGE CHEESE-ZEL TÖLTÖTT VIRÁGOKKAL

Nemcsak egészséges, de laktató és gyönyörű is, ráadásul minden részét felhasználhatjuk így egy-egy zöldségnek!

  

ZÖLDSÉGES RAGU WOKBAN

Sok zöldség, egy lábas, és kész is a világbajnok nyári wok!

 

ZÖLDSÉGFASÍRT COTTAGE CHEESE-ZEL

Ha a nagy melegben nem kívánjátok a húst, de jól esne valami könnyű harapnivaló, akár feltétként, ez a zöldségfasírt tökéletes választás!

patisszon recept zöldségwok

 

TÖKPÖRKÖLT

Ez a recept készülhet cukkiniből, csillagtökből vagy más hasonló tökféléből – mindenhogy csodás lesz!

patisszon-recept-csillagtok

  

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.