Az egyik kedvenc kelttésztás receptünk a rác rétes. Omlós, krémes és nagyon finom. Borbás Marcsi a klasszikus változatot osztja meg a Konyhám sorozatban. Ha még nem készítettétek, azért, ha nálatok is rendszeres finomság, akkor pláne süssétek és fogyasszátok egészséggel!

Újabb klasszikus a hagyományos konyhából: a töltött csirke kiadós és egészséges fogás az egész család számára. Borbás Marcsi Konyhám sorozatában is az egyik legnépszerűbb recept. Készítsétek el ti is – a család garantáltan hálás lesz érte!

Igazi jutalomfalat ez az omlós kakós gombóc! Gyermekkori emlékeket idéz, nosztalgiázásra és jófajta beszélgetésekre ösztönöz a családi asztalnál. Készítsétek szeretettel, fogyasszátok egészséggel!

A rántott karaj garantáltan minden magyar családban valaki – inkább többünk – kedvence. Gondos előkésítéssel, nem túl vékonyra szeletelve és figyelemmel sütve, egy szelet rántott karajnak nemcsak a vasárnapi ebédnél, de maradékjának még másnap is örülünk. 

Madártej

Madártej

07:15

Gyermekkorunk nosztalgiacsemegéi közül bizonyára a madártej az egyik aranyérmes finomság. Borbás Marcsi is szívesen készíti, otthoni emlékeket idézve. Habos és könnyű, selymes és elegáns, szívet melengető és nagyon finom! 

A csirkepaprikásban nem lehet csalódni. Nagyanyáink konyhájától édesanyánk főztjén át a saját magunk által újított változatig minden formájában az otthonosságot, a tiszta és természetes gasztroélményt nyújtja számunkra. Borbás Marcsi saját örökségéből merítve mutatja meg gyermekkora egyik emlékezetes fogását, az otthoni csirkepaprikást.

A tojásos nokedli üde fejessalátával az egyik legegyszerűbb, mégis legfenségesebb étel, ami a hagyományos magyar konyhában asztalunkra kerül. Borbás Marcsi e klasszikus fogást készíti el a Konyhám sorozat új adásában. Fogadjátok szeretettel, fogyasszátok egészséggel!

Istenien finom, igazi fehérjebomba a grillezett rákkal, ugyanakkor könnyű, vacsorára is jó választás ez a rákos, grillezett paprikás spagetti! Akinek még nem volt alkalma megszeretni a rákot, ettől biztosan megszereti!

Langalló

Langalló

16:40

A csíkmadarasi Zsigmond Malom Fogadóban Gáll Timea és férje, Levente egy talpalatnyi mennyországot őriznek: itt forgattuk Nyári konyha sorozatunk következő adását, melyben Timi és Marcsi langallót sütnek. Igazi, erdélyi kenyérlángost, melyet hajdanán az asszonyok kenyérsütés napján a család számára édes és sós változatban is elkészítettek, belesütve minden szeretetüket és gondoskodásukat. Ezúttal egy tizenöt éves barátság ízei is felsejlenek az örökségül kapott receptben.

Viola néni pogácsája szinte elolvad az ember szájában. Szalafőn mindenki ismeri. Amilyen közismert kelt tésztánk a pogácsa, éppen annyi variációját sütik a magyar nyelvterület különböző részein. A lényeg, hogy omlós, réteges és könnyű legyen. Ha jól sikerül, már csak egy hibája marad: gyrosan elfogy. Egészségünkre!

Szlovéniában, a Muravidék közepében van Lendvavásárhely, azaz Dobronak, ahol Jutka néni kerek perec megmutatja Marcsinak a kerek perec receptjét. Ennél jóval több is kiderül a Nyári konyha harmadik részéből: a nyíló diftongusoktól, a-zástól és ny-ezéstől ízes muravidéki beszédből megtudhatjuk, mi is a vágott zsír, hogyan terem a kétmarokra fogható paradicsom, és hogy mi mindenhez ették a kerek perecet. Nézzétek, élvezzétek és készítsétek el ti is ezt a nagyszerű finomságot!