SZPSZ

Ételek és italok, amik természetes vágyfokozóként működnek

Természetes csodaszerek.

Már az ókorban is ismert volt bizonyos ételek, italok, illetve illatok vágykeltő hatása, és előszeretettel használták őket különböző rituálék során is. Ezeket a vágyfokozókat más néven afrodiziákumnak nevezzük.

A monda szerint, amikor az Aphrodité, a szerelem istennője megszületett a habokból Ciprus partjainál, és partra lépett, akkor a lába nyomán csodás növények (fák, gyümölcsök, virágok) keltek életre, melyeket Aphrodité növényeinek neveztek el. Ezek az afrodiziákumok különösen alkalmasak a szerelmi vágy fokozására; serkentik a vérkeringést, izgatják a központi idegrendszer szexuális vágyért felelős részét, fokozzák a gyönyört, és beindítják a nemi hormonok termelődését is.

Néhány ezek közül:

GINKGO BILOBA

Élénkítő hatású gyógynövény, ami erőteljes vérbőséget okoz a nemi szervek tájékán, melynek következtében intenzívebb orgazmust lehet átélni a szexuális együttlét során. A ginkgo biloba egy gyönyörű növény, melyet itthon is lehet a kertben nevelni, s a leveleit újrahasznosítani főzetként. A drogériákban, különböző üzletekben tabletta formájában lehet megtalálni.

SCHIZANDRA

A schizandra egy Magyarországon annyira nem ismert kínai gyümölcs, aminek bizonyított az élénkítő és potencianövelő hatása. Más néven kínai kúszómagnóliának is szokták nevezni. Teaként lehet megtalálni a nagyobb bioboltokban, illetve ázsiai élelmiszereket forgalmazó üzletekben. Állítólag akár már egy csésze Schisandra chinensis tea is vágyfokozó hatással tud bírni!

GINSZENG

A szibériai ginszeng bizonyítottan növeli a szexuális vágyat, fokozhatja az izgalmi állapotot, de merevedési problémák orvoslására is használják. Többféle ginszeng is megtalálható itthon, ezek közül a nemi vágy fokozására a kínai vagy koreai ginszenget (Panax pseudoginseng) keressétek! Ezt főleg kapszula és kivonat formájában találhatjátok meg.

PÜSPÖKSÜVEG

A püspöksüveg egy olyan gyógynövény, amely tea formájában fogyasztva hatékonyan növeli a nők libidóját, fokozza a férfiak erekciójának intenzitását. Nem csak a nemi aktivitásra van jótékony hatása, hanem a termékenységre is, így férfiak meddősége esetében előszeretettel alkalmazzák. Ezenkívül növeli a tesztoszteron és más hormonok termelését is. Itthon tabletta, őrölt por és tea formájában lehet kapni, ezek közül szexuális együttlétek előtt a tea fogyasztást javasolják. 

MACA GYÖKÉR

A maca gyökér szintén fokozza a szexuális vágyat. Érdemes porként italban fogyasztani, de lehet már kapszula formájában is kapni. Nemcsak a libidót erősíti, hanem az állóképességet valamint a termékenységet is fokozza, mivel egyensúlyba hozza a hormonháztartást. Őrölt porként, és tablettaként lehet kapni.

GYÖMBÉR

A gyömbér serkenti a vérkeringést, és a nemi vágyat. Szexuális együttlétek során hőhullámokat okozhat, ezáltal intenzívvé téve az együttlétet.

GRÁNÁTALMA MÉZZEL

Már a Káma-Szútra is ír a gránátalma vágykeltő hatásáról, amennyiben mézzel kombináljuk. Ha pár napig rendszeresen fogyasztjuk, megemeli a tesztoszteronszintet, serkenti a vérkeringést és fokozza a szexuális vágyat.

SÁFRÁNY

Míg a középkorban gyógyító életelixírként árulták a sáfrányt, addig a 21. században szerelmei vágyfokozóként ismerik sokan. Élénkíti a test minden porcikáját és fokozza ezáltal a szexuális vágyat. Fűszerként is használatos növény, így könnyen belecsempészhetjük egy-egy ételbe. 

+1 FEROMON PARFÜMÖK

A vágykeltő illatokat nevezzük feromonoknak. Megtalálhatóak különböző fűszerekben, virágokban, de lehet már kifejezetten feromont tartalmazó parfümöket is vásárolni. Külön öröm, hogy ezek az illatok nem csak felkeltik a vágyat, hanem stimulálják az agy vágyérzetért felelős részét is.

Ajánljuk még:

Erről a három problémakörről beszélnek leggyakrabban a párterápián

Ma már egyre többen vesznek igénybe pszichológusi segítséget, ha úgy érzik, el vannak akadva az életükben. Ugyanígy van ez a párkapcsolattal is, az emberek egyre tudatosabbak, mernek segítséget kérni, ha nehézségekkel találkoznak. Összegyűjtöttem, az én tapasztalataim szerint melyek a leggyakoribb okok, amiért párterapeutához fordulnak.

 

Már követem az oldalt

X