Hogyan vonatoztam el Svájcba Barka kutyámmal?

Kutyával utazni egy külön üzemmódot kíván. Nem dőlhetünk csak úgy hátra, mintha egyedül lennénk. Figyelembe kell vennünk a szabályokat, alkalmazkodni kell a körülményekhez, az állatunk igényeihez is. Cserébe velünk lesz megszokott társunk, és az utazás közös kalanddá válhat. 

Valóban akkor talál ránk a szerelem, amikor nem számítunk rá?
Itt a tavasz, ébredezik a természet, virágba borulnak a fák, a madarak énekelnek, lassan megtelik a levegő édes illattal, romantikával. Ilyenkor még az átlagosnál is jobban vágyunk a kötődésre, arra hogy szeressünk és szeressenek minket. És lehet, ez sem tesz jót a szerelmi életünknek.
Szeretek sorozatokat nézni, olykor „darálni”, és nem szégyellem!
Tisztán emlékszem, hogy a 90-es években az egész családdal együtt néztük délutánonként vagy kora este a különböző teleregényeket – akkoriban leginkább szappanoperákat – és gyakran elhangzott anyukám szájából a következő mondat: “Ha ennek vége lesz, másik sorozatot nem kezdek el.” Mivel körülbelül hat-nyolc éves lehettem, igyekeztem én is magaménak érezni ezt az elhatározást. Így jött az, hogy a „A farm ahol élünk után nem kezdek el új sorozatot”, majd a „A Paula és Paulina után nem kezdek bele másikba”. Ám ez az állítás sosem vált valóra és mostmár nem is gondolom, hogy valaha igaz lesz. (Persze sose lehet tudni.) Szeretek sorozatokat nézni, és nem szégyellem.
Rabbá tesz vagy felszabadít: a szokások hatalmáról

Az elmúlt években különösen menőnek számít bizonyos rutinokat beépíteni az életünkbe. Az influenszerek minden csatornán ömlesztik felénk, miért jó felkelni hajnali ötkor, miért érdemes mindennap hálát adni, meditálni, és a napnak mindig ugyanazon szakában sportolni. De vajon igazuk van?

Szörfözés a női ciklus hullámain
Rengeteg nő küzd valamilyen menstruációhoz köthető nehézséggel. Sokunknak hosszú időszakot elvesz minden hónapjából egy belső folyamat, ami bizony akár egy hétig-tíz napig is velünk van. Én, ahogy a menstruáló nők nyolc százaléka, évek óta küzdök a PMS, azaz a premenstruációs (menstruációt megelőző napok) diszfóriás rendellenesség tüneteivel. Mivel enyhén szólva nem élvezetes havonta felülni erre a szorongással teli hullámvasútra, már régóta kutatom a témát és próbálok rájönni, hogyan kerülhetnék harmóniába a hormonjaimmal, hogyan kerülhetnék flow-ba.

Már követem az oldalt

X