Stílus

10+1 praktika, hogy úgy öltözz, mint az olasz nők!

Ha úgy szeretnél öltözködni, mint egy olasz nő, nem kell megszabadulnod mindentől, ami a gardróbodban lapul, elegendő lehet ezek mellé beszerezned néhány alapvető darabot. Összegyűjtöttük, hogy pontosan mitől lesz olaszos a megjelenésed!

Az olasz nők megjelenése magával ragadó. Elegánsak, nem hivalkodóak, mégis figyelemfelkeltőek, ráadásul nőiesek – a mindennapokban is. Elsősorban a minőségre és nem a mennyiségre teszik a hangsúlyt, a fast fashion helyett inkább a jól megmunkált, évekig tartó darabokba fektetnek be. És nagyon pontos érzékkel választják ki, hogyan viseljenek olyan darabokat, amelyek ízlésesen emelik ki azt, amit a leginkább érdemes.

Hogyan teszik mindezt?

Ennek jártunk utána.

  1. Kezdjük az alapokkal!

Ugyan az alsónemű általában nincs szem előtt, az olasz nők komolyan veszik, milyen melltartót, bugyit és kombinét viselnek. Legalább annyira fontosnak tartják ezeket, mint a felsőruházatukat. Jó minőségű, kényelmes darabokat hordanak, amelyekre öröm rétegeket húzni: nem kis magabiztosságot ad ugyanis az, hogy még szinte pucéran is elégedettek lehetünk megjelenésünkkel!

  1. Megfelelő alapdarabokat válassz!

Az alapdarabokról gyakran megfeledkezünk, amikor összeállítjuk gardróbunkat, hiszen annyi márka kínálja a legújabb statement darabjait, amit birtokolnunk kell. Az olasz stílus megragadásához azonban elengedhetetlenek a jó minőségű alapdarabok, amelyek évekig stílusosak maradnak. Az is fontos, hogy az alapdarabok minden évszakban viselhetőek és variálhatóak legyenek!

Amikor alapdarabokról beszélünk, olyan standard ruhadarabokra gondolunk, mint a blúzok, ingek, szabott nadrágok vagy hétköznapi szoknyák. Ezek első hallásra unalmasnak tűnhetnek, azonban, ha az olaszok gondolkodásának megfelelően ezeket prémium minőségű anyagokból, például lenből, pamutból, selyemből vagy kasmírból szerezzük be, akkor máris izgalmas, elegáns, szemet gyönyörködtető eredményre számíthatunk.

  1. Minimalizáld a színeket!

Nincs semmi baj a színekkel, azonban az olaszok általában a semleges színeket kedvelik. A teljesen fekete összeállítások elegánsak, csakúgy, mint a fehérek, ezeken túl népszerű még a  finom bordó, a pirosas árnyalatok és a lágy kék színek is.

  1. Öltözz ki a mindennapokban!

Az elbűvölő olasz nők szeretnek naponta játszani a stílussal. Nem tartogatják a legjobb ruháikat különleges alkalmakra, így mindennap kivételesen jól nézhetnek ki. Ha a szekrényed tele van jó minőségű ruhákkal, miért tartogatnád őket egy-egy ritka eseményre? A napi öltözékek összeállítása könnyebbé válik, ha elfogadod a semleges színpalettát, így a ruhadarabok különösebb gondolkodás nélkül jól működnek együtt.

  1. A nőiesség hangsúlyozása!

Az olasz nők büszkék testükre és szeretik is hangsúlyozni adottságaikat. Öltözékükkel úgy elemik ki domborulataikat, hogy megjelenésük mégis elegáns és visszafogott marad. Például igen ritkán viselnek mélyen dekoltált ruhákat, a kacér, váll nélküli nyakkivágásokat azonban előnyben részesítik.

  1. Elegáns fejfedő!

A tökéletes olaszos megjelenéshez elengedhetetlen a jól megválasztott fejfedő. Az olaszok jól tudják, hogy a megfelelő kalap vagy sapka megkoronázza a ruházatot.

  1. Soha ne felejtsük el a napszemüveget!

Minden olasz nő öltözékének utolsó simítása egy elegáns napszemüveg.

  1. Jöhet a klasszikus kézitáska!

Nem titok, hogy a dizájner kézitáskák képesek átalakítani egy öltözéket. Az igazi kulcs mégis az, hogy olyan táskát keress, amely illik a legtöbb öltözékedhez, és amelyet nem lesz nehéz kombinálni a ruháiddal. Jó választás a bézs vagy a fekete bőr.

  1. Az elengedhetetlen magassarkú!

Az olasz nők még a leggöröngyösebb, macskaköves utakon is elegánsan viselik a tűsarkút. Egy letisztult sziluettű, fekete színű tűsarkú cipő kiváló kiegészítője bármilyen öltözéknek. Ezek különösen olaszosan néznek ki, ha egy hozzá illő egyszínű öltözékhez adod őket. Például egy jól illeszkedő nadrág, egy magas garbójú kasmírpulóver és egy színben hozzá illő tűsarkú cipő garantáltan olaszos hatást kelt a világ bármely pontján is öltöd magadra.

  1. Manikűrözz!

Az olasz megjelenés gyakran a részletekben rejlik. Győződj meg róla, hogy a megjelenésed a körmödtől a lábkörmödig tökéletes. 

  • 10+1.  Mindig vigyázz a ruhatáradra

Ne feledd, hogy bánj jól a ruháiddal! Ha már van egy válogatott, jól megmunkált darabod, akkor meg is kell tartanod őket. Ez magában foglalja a helyes mosást, a hiányzó gombok cseréjét, a varratok javítását, sőt, még a cipzárak javítását is. Nem beszélve azokról a magassarkú cipőkről, amiknek olyan könnyen elkopik a sarka a sok macskakövön...

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.

 

Már követem az oldalt

X