Vörösboros marharagu

Gasztro

Karácsony

Vörösboros marharagu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg bacon
  • 1,5 kg marhalábszár
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 szál sárgarépa
  • 50 dkg barna csiperke
  • 15 dkg gyöngyhagyma
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • bors

 

Tovább olvasok
vorosboros-marharagu-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

Elsőként a lábszárról levágjuk a vastag hártyákat. A vékony, kékes árnyalatú hártyákat rajta hagyhatjuk, azok puhára fognak főni, és a szaftot is sűrítik. Ezután a húst nagyobb kockákra vágjuk. Egy forró serpenyőben kevés olívaolajon gondosan körbepirítunk minden darabot. Érdemes több részletben végezni ezt a műveletet. Ezután a húst félrerakjuk, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felkockázott bacont. Ezt is kiszedjük az edényből, majd a megtisztított, felezett gyöngyhagymákat is megpirítjuk. Ezután visszarakjuk az edénybe a húst és a szalonnát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól átkeverjük, majd felöntjük a vörösborral. 

Nagy lángon kiforraljuk belőle az alkoholt. Közben ízesítjük az ételt sóval, borssal, friss kakukkfűvel és rozmaringgal. Ezután elkezdjük puhára párolni a húst. Az elfőtt szaftot apránként pótolhatjuk egy kis alaplével vagy vízzel. Ha a hús már majdnem kész, megtisztítjuk a sárgarépát, és felkarikázzuk. A gombát, ha kisebb, hagyjuk egyben, csak jól mossuk meg. Ezeket egy serpenyőben kevés olívaolajon átpirítjuk, majd az ételhez adjuk. Ezután az egészet készre főzzük. 

A recept megjelenését a METRO támogatta.