Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg bacon
- 1,5 kg marhalábszár
- 1 ek paradicsompüré
- 2 szál sárgarépa
- 50 dkg barna csiperke
- 15 dkg gyöngyhagyma
- 1,5 dl száraz vörösbor
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
Elsőként a lábszárról levágjuk a vastag hártyákat. A vékony, kékes árnyalatú hártyákat rajta hagyhatjuk, azok puhára fognak főni, és a szaftot is sűrítik. Ezután a húst nagyobb kockákra vágjuk. Egy forró serpenyőben kevés olívaolajon gondosan körbepirítunk minden darabot. Érdemes több részletben végezni ezt a műveletet. Ezután a húst félrerakjuk, és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felkockázott bacont. Ezt is kiszedjük az edényből, majd a megtisztított, felezett gyöngyhagymákat is megpirítjuk. Ezután visszarakjuk az edénybe a húst és a szalonnát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól átkeverjük, majd felöntjük a vörösborral.
Nagy lángon kiforraljuk belőle az alkoholt. Közben ízesítjük az ételt sóval, borssal, friss kakukkfűvel és rozmaringgal. Ezután elkezdjük puhára párolni a húst. Az elfőtt szaftot apránként pótolhatjuk egy kis alaplével vagy vízzel. Ha a hús már majdnem kész, megtisztítjuk a sárgarépát, és felkarikázzuk. A gombát, ha kisebb, hagyjuk egyben, csak jól mossuk meg. Ezeket egy serpenyőben kevés olívaolajon átpirítjuk, majd az ételhez adjuk. Ezután az egészet készre főzzük.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: