Hozzávalók:
- 10 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 10 dkg vágott dió
- 10 dkg vágott mandula
- 10 dkg mazsola
- 4 púpozott ek liszt
A krémhez:
- 10 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 3 cs vaníliás cukor
- egy tk vaníliakivonat
Elkészítés:
A tésztához 10 tojásfehérjét 30 dkg cukorral kemény habbá verünk. Ezután óvatosan belekeverünk 10 dkg vágott diót, 10 dkg vágott mandulát, 10 dkg mazsolát és 4 púpozott evőkanál lisztet. Ha ez kész, előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük. Ennyi hozzávaló egy 35x24-es tepsihez elegendő.
Jöhet a krém elkészítése. Ehhez a 10 tojássárgáját 20 dkg cukorral habosra keverjük, beleteszünk 3 csomag vaníliás cukrot vagy egy teáskanál vaníliakivonatot. Mindezt vízgőz fölött, sűrű krémmé főzzük. Akkor lesz jó, ha a cukor elolvadt benne és a fakanálon húzott csík megmarad, nem folyik össze rajta a krém.
Amint lehet, 20 dkg vajat habosra kavarunk és a teljesen kihűlt krémmel szépen összedolgozzuk. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a hosszában három csíkra vágott tésztát.
A nyitókép illusztráció. Forrás: Wouter Supardi Salari / Unsplash
Az egy.hu születésnapjára beérkezett tortareceptek közül a Borbás Marcsi által kiválasztott nyertes süteményeket ITT TALÁLJÁTOK.
Ajánljuk még: