Vira nena tortája

Gasztro

Vira nena tortája

Aranyos Györgyi küldte a receptet, aki az egy.hu születésnapi receptversenyére nevezte ezt a csodás süteményt

Hozzávalók:

  • 10 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg vágott dió
  • 10 dkg vágott mandula
  • 10 dkg mazsola
  • 4 púpozott ek liszt

A krémhez: 

  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • egy tk vaníliakivonat

Elkészítés:

A tésztához 10 tojásfehérjét 30 dkg cukorral kemény habbá verünk. Ezután óvatosan belekeverünk 10 dkg vágott diót, 10 dkg vágott mandulát, 10 dkg mazsolát és 4 púpozott evőkanál lisztet. Ha ez kész, előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük. Ennyi hozzávaló egy 35x24-es tepsihez elegendő. 

Jöhet a krém elkészítése. Ehhez a 10 tojássárgáját 20 dkg cukorral habosra keverjük, beleteszünk 3 csomag vaníliás cukrot vagy egy teáskanál vaníliakivonatot. Mindezt vízgőz fölött, sűrű krémmé főzzük. Akkor lesz jó, ha a cukor elolvadt benne és a fakanálon húzott csík megmarad, nem folyik össze rajta a krém. 

Amint lehet, 20 dkg vajat habosra kavarunk és a teljesen kihűlt krémmel szépen összedolgozzuk. Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a  hosszában három csíkra vágott tésztát.

A nyitókép illusztráció. Forrás:  Wouter Supardi SalariUnsplash

Az egy.hu születésnapjára beérkezett tortareceptek közül a Borbás Marcsi által kiválasztott nyertes süteményeket ITT TALÁLJÁTOK.