Hozzávalók:
- 1 csomag „Zabosfai Tudatosság” salátakeverék
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 2-3 szál zsenge sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- balzsamecet
- bazsalikom
- oregánó
- citrom
Elkészítés:
Elsőként a sült zöldségeket készítjük el.
A padlizsánt és a cukkinit szeletekre vágjuk, majd besózzuk, és hagyjuk állni kb. 15 percet. Ezután egy papírtörlővel leitatjuk a szeletekről a nedvességet. Egy grillserpenyőt felforrósítunk, és kevés olívaolajon megpirítjuk a padlizsán- és cukkiniszeleteket. (Ha valaki egyáltalán nem szeretne zsiradékot használni ehhez a művelethez, akkor hagyományos grillen, faszénen is grillezheti a zöldségeket.)
A sárgarépát jól megmossuk, egy tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd 190 fokon megsütjük. A vöröshagymát is mellérakjuk negyedelve.
A friss salátaleveleket közben meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és tépkedünk rá friss bazsalikom- és oregánóleveleket.
Ha mindennel elkészültünk, akkor tálalhatjuk is az ételt. Az én tányéromra grillezett padlizsán került, mert az a kedvencem!
A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.
Ajánljuk még: