Gasztro

Színeket az asztalra

Vegán saláta sült zöldségekkel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag „Zabosfai Tudatosság” salátakeverék
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 2-3 szál zsenge sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bazsalikom
  • oregánó
  • citrom

 

Elkészítés:

Elsőként a sült zöldségeket készítjük el.

A padlizsánt és a cukkinit szeletekre vágjuk, majd besózzuk, és hagyjuk állni kb. 15 percet. Ezután egy papírtörlővel leitatjuk a szeletekről a nedvességet. Egy grillserpenyőt felforrósítunk, és kevés olívaolajon megpirítjuk a padlizsán-  és cukkiniszeleteket. (Ha valaki egyáltalán nem szeretne zsiradékot használni ehhez a művelethez, akkor hagyományos grillen, faszénen is grillezheti a zöldségeket.)

A sárgarépát jól megmossuk, egy tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd 190 fokon megsütjük. A vöröshagymát is mellérakjuk negyedelve.

A friss salátaleveleket közben meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és tépkedünk rá friss bazsalikom- és oregánóleveleket.

Ha mindennel elkészültünk, akkor tálalhatjuk is az ételt. Az én tányéromra grillezett padlizsán került, mert az a kedvencem!

A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.