Vegán saláta sült zöldségekkel

Gasztro

Színeket az asztalra

Vegán saláta sült zöldségekkel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 csomag „Zabosfai Tudatosság” salátakeverék
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 2-3 szál zsenge sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bazsalikom
  • oregánó
  • citrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként a sült zöldségeket készítjük el.

A padlizsánt és a cukkinit szeletekre vágjuk, majd besózzuk, és hagyjuk állni kb. 15 percet. Ezután egy papírtörlővel leitatjuk a szeletekről a nedvességet. Egy grillserpenyőt felforrósítunk, és kevés olívaolajon megpirítjuk a padlizsán-  és cukkiniszeleteket. (Ha valaki egyáltalán nem szeretne zsiradékot használni ehhez a művelethez, akkor hagyományos grillen, faszénen is grillezheti a zöldségeket.)

A sárgarépát jól megmossuk, egy tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd 190 fokon megsütjük. A vöröshagymát is mellérakjuk negyedelve.

A friss salátaleveleket közben meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, és tépkedünk rá friss bazsalikom- és oregánóleveleket.

Ha mindennel elkészültünk, akkor tálalhatjuk is az ételt. Az én tányéromra grillezett padlizsán került, mert az a kedvencem!

A megjelenést a Zabosfa KerTÉSZ Kft. támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.