Hozzávalók
- ½ kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 4 db közepes krumpli
- só
- 2 db babérlevél
- tejföl, ízlés szerint
- zsír
- liszt
- pirospaprika
Levesbetét: 3-4 db főtt tojás
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük. Amikor már szép üveges, mindjárt be is rántjuk a levest. Hozzáadjuk a lisztet, rózsaszínűre pirítjuk, végül belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük a kockára vágott sertéshúst és a babérlevelet.
Forrástól számítva 20 percet főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. A karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, a kockára vágott zellert, burgonyát, a darabokra vágott paprikát, paradicsomot és a csokor petrezselymet. Miután pár percet főtt, belekeverjük a tejfölt. Ha kell, még sózzuk. Miután minden puhára főtt, hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást és egyet forralunk rajta.
Ajánljuk még: