Tojáslikőr

Gasztro

Karácsony

Tojáslikőr

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 dl zsíros tej
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2-3 dl fehér rum
  • vanília
  • szerecsendió

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt összekeverjük, majd gőz fölött elkezdjük felmelegíteni. Amíg még nem túl meleg, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikevert tojássárgákat. Ennél az italnál fontos, hogy finom édes legyen. A fűszereket is már az elején hozzáadjuk. A legfontosabb a vanília és a szerecsendió, de készíthetünk akár fahéjas vagy kardamomos változatot is.

Melegítés közben vigyázzunk, nehogy kicsapódjon a tojás. Amikor már az ujjunkat csípi a keverék, akkor vegyük le a krémet a gőzről.

Ha kihűlt a keverék, hozzákeverjük a rumot, majd egy csinos üvegbe töltjük a tojáslikőrt, és hűtőben érleljük 1-2 napig. Néhány hétig eláll a hűtőben, hiszen a gőz fölött hőkezeltük a tejet és a tojást is.

A cikk megjelenését a METRO támogatja.

 

Már követem az oldalt

X