Hozzávalók:
- 4 durbincsfilé szálkázva
- 2 nagyobb méretű paradicsom meghámozva
- kb. 6 ek semleges ízű olaj
- 4 ek olívaolaj
- 2 db cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
- 5 dkg barna simeji gomba
- 5 dkg friss héjas zöldborsó
- 2 db padlizsán
- só
- frissen őrölt fekete bors
- Díszítéshez friss turbolya vagy petrezselyem
Elkészítés:
A durbincsot kifilézzük. Ezután sózzuk, majd a filék mindkét oldalát meglocsoljuk olívaolajjal.
Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük a bőrével felfelé, majd 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 5 perc alatt.
A paradicsomokat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk és félretesszük.
A cukkinit felkockázzuk, a lilahagymát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket vékonyan felkarikázzuk. A paprikákat falatnyi darabokra vágjuk.
A padlizsánokat felszeleteljük, besózzuk, majd tíz percet állni hagyjuk. Ezután letörölgetjük róluk a keserű levet, majd felkockázzuk őket.
A zöldségeket a padlizsán kivételével kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. A padlizsánt egy másik serpenyőben négy evőkanál olajon készre sütjük. Jól pirítsuk meg, és végig nagy lángon dolgozzunk, hogy ne engedjenek levet a zöldségek. Ha minden megpirult, akkor összeöntjük a zöldségeket. Az egészet meglocsoljuk az olívaolajjal, a paradicsom levével és 2-3 perc alatt összepároljuk őket. Közben sózzuk, borsozzuk. A gombát egy perccel a vége előtt adjuk hozzá.
Tálaláskor megszórjuk friss turbolyával.
Ajánljuk még: