Tavaszi ratatouille bőrén sült durbincsfilével

Gasztro

Tavaszi ratatouille bőrén sült durbincsfilével

Segal Viktor receptje

Hozzávalók: 

  • 4 durbincsfilé szálkázva
  • 2 nagyobb méretű paradicsom meghámozva
  • kb. 6 ek semleges ízű olaj
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 db cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
  • 5 dkg barna simeji gomba
  • 5 dkg friss héjas zöldborsó
  • 2 db padlizsán
  • frissen őrölt fekete bors
  • Díszítéshez friss turbolya vagy petrezselyem

Elkészítés:

A durbincsot kifilézzük. Ezután sózzuk, majd a filék mindkét oldalát meglocsoljuk olívaolajjal.

Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük a bőrével felfelé, majd 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 5 perc alatt.

A paradicsomokat  meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk és félretesszük.

A cukkinit felkockázzuk, a lilahagymát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket vékonyan felkarikázzuk. A paprikákat falatnyi darabokra vágjuk.

A padlizsánokat felszeleteljük, besózzuk, majd tíz percet állni hagyjuk. Ezután letörölgetjük róluk a keserű levet, majd felkockázzuk őket.

A zöldségeket a padlizsán kivételével kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. A padlizsánt egy másik serpenyőben négy evőkanál olajon készre sütjük. Jól pirítsuk meg, és végig nagy lángon dolgozzunk, hogy ne engedjenek levet a zöldségek. Ha minden megpirult, akkor összeöntjük a zöldségeket. Az egészet meglocsoljuk az olívaolajjal, a paradicsom levével és 2-3 perc alatt összepároljuk őket. Közben sózzuk, borsozzuk. A gombát egy perccel a vége előtt adjuk hozzá.

Tálaláskor megszórjuk friss turbolyával.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.