Tavaszi ratatouille bőrén sült durbincsfilével

Gasztro

Tavaszi ratatouille bőrén sült durbincsfilével

Segal Viktor receptje

Hozzávalók: 

  • 4 durbincsfilé szálkázva
  • 2 nagyobb méretű paradicsom meghámozva
  • kb. 6 ek semleges ízű olaj
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 db cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 zöld, piros és sárga kaliforniai paprika
  • 5 dkg barna simeji gomba
  • 5 dkg friss héjas zöldborsó
  • 2 db padlizsán
  • frissen őrölt fekete bors
  • Díszítéshez friss turbolya vagy petrezselyem

Elkészítés:

A durbincsot kifilézzük. Ezután sózzuk, majd a filék mindkét oldalát meglocsoljuk olívaolajjal.

Zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük a bőrével felfelé, majd 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 5 perc alatt.

A paradicsomokat  meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk és félretesszük.

A cukkinit felkockázzuk, a lilahagymát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket vékonyan felkarikázzuk. A paprikákat falatnyi darabokra vágjuk.

A padlizsánokat felszeleteljük, besózzuk, majd tíz percet állni hagyjuk. Ezután letörölgetjük róluk a keserű levet, majd felkockázzuk őket.

A zöldségeket a padlizsán kivételével kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. A padlizsánt egy másik serpenyőben négy evőkanál olajon készre sütjük. Jól pirítsuk meg, és végig nagy lángon dolgozzunk, hogy ne engedjenek levet a zöldségek. Ha minden megpirult, akkor összeöntjük a zöldségeket. Az egészet meglocsoljuk az olívaolajjal, a paradicsom levével és 2-3 perc alatt összepároljuk őket. Közben sózzuk, borsozzuk. A gombát egy perccel a vége előtt adjuk hozzá.

Tálaláskor megszórjuk friss turbolyával.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.