Hozzávalók
- 1,5 kg báránylapocka
- 4-5 szál sárgarépa
- 3-4 szál fehérrépa
- ¼ kelkáposzta
- 60 dkg főznivaló burgonya
- 1 fej zeller
- 1 csokor friss tárkony
- 3-4 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek bors
- 1 tk. szerecsendió
- 2 dkg vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 2 dl zsíros tejszín
- 2 tojássárgája
Elkészítés
A báránylapockát gondosan megtisztítjuk, és előkészítjük. Nagyobb darabokra vágjuk, majd feltesszük főni sós vízben. A habot leszedegetjük róla, majd a leveshez adjuk a vöröshagymát és a megmosott, félbe vágott fokhagymafejet. Fűszerezzük babérlevéllel és szerecsendióval.
Ha a hús félig megfőtt, jöhet hozzá a zeller és a kelkáposzta. A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket is a levesbe tesszük. Ha már majdnem kész, beletehetjük a felkockázott burgonyát is. Ha minden megpuhult, akkor vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk a tárkonyt, és ezt is levesbe rakjuk.
Beleöntjük a tojássárgájával kikevert tejszínt, és azonnal le is húzzuk a tűzről. Forrón tálaljuk frissen őrölt borssal és friss tárkonnyal.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: