Hozzávalók:
- 8 db zsenge sárgarépa
- 2 szál póréhagyma
- 30 dkg bacon
- frissen őrölt bors
- 1 dkg Magyar Vaj
- 2 ek olívaolaj
Sajtmártás:
- 2 dkg Magyar Vaj
- 2 ek liszt
- 3,5-4 dl Magyar Tej
- 10 dkg Magyar Trappista Sajt
- só
- szerecsendió
![](/data/articles/112/1126/article-112654/IMG_8182_fit_1060x10000.jpg?key=514057cac4cd20e0a67bc6f2c8230b2c)
Elkészítés:
A sárgarépát alaposan megtisztítjuk, majd mindegyiket belecsavarjuk egy szelet baconbe. A póréhagymát négybe vágjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd a negyedeket is baconbe csomagoljuk. Egy tepsit kivajazunk, majd ebbe sorakoztatjuk a zöldségeket. Frissen őrölt borssal ízesítjük, és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg a bacon szépen meg nem pirul.
![](/data/articles/112/1126/article-112654/w-1_1__fit_1060x10000.jpg?key=21052f3a09dab9d7050f9500418b2bee)
A sajtmártáshoz a vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, majd fokozatosan adagolva hozzá a tejet, sűrű mártást főzünk. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A megsült zöldségeket a sajtmártással tálaljuk. A maradék mártást felhasználhatjuk egy adag frissen főtt tésztával elkeverve.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta
Ajánljuk még: