Sült zöldségek sajtmártással

Gasztro

Sült zöldségek sajtmártással

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 8 db zsenge sárgarépa
  • 2 szál póréhagyma
  • 30 dkg bacon
  • frissen őrölt bors
  • 1 dkg Magyar Vaj
  • 2 ek olívaolaj

Sajtmártás:

  • 2 dkg Magyar Vaj
  • 2 ek liszt
  • 3,5-4 dl Magyar Tej
  • 10 dkg Magyar Trappista Sajt
  • szerecsendió

 

Tovább olvasok
 

Elkészítés:

A sárgarépát alaposan megtisztítjuk, majd mindegyiket belecsavarjuk egy szelet baconbe. A póréhagymát négybe vágjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd a negyedeket is baconbe csomagoljuk. Egy tepsit kivajazunk, majd ebbe sorakoztatjuk a zöldségeket. Frissen őrölt borssal ízesítjük, és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg a bacon szépen meg nem pirul.

 

A sajtmártáshoz a vajat felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, majd fokozatosan adagolva hozzá a tejet, sűrű mártást főzünk. Ízesítjük sóval és szerecsendióval, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.

A megsült zöldségeket a sajtmártással tálaljuk. A maradék mártást felhasználhatjuk egy adag frissen főtt tésztával elkeverve.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta

Ajánljuk még:

Erdésztokány friss füvekkel

Tavasz derekán az erdő és a rét olyan zöldben ring, amit talán a legnagyobb festők sem tudnak visszaadni vásznukon. Ezeket a zöld ízeket megkóstolhatjuk, levesbe vagy főzelékbe szelídíthetjük – persze, csak azután, ha meggyőződtünk róla, hogy ehetőek. Ezt a füves tokányt egy kedves erdész barátunk készítette nekünk először, az erdő rejtekén. Csodájára jártunk, mi minden került bele a kosarából! A sok-sok zöld „miskulancia” mennyei mártássá változott benne, mire a hús megpuhult, a juhtúró és a tojás bársonyossá simította, a tejföl csöppet savanyított rajta – ízében ott volt a tavaszi madárdal, a kikelet jókedve, az erdő zúgása fenségesen.

 

Már követem az oldalt

X