Hozzávalók
A rizspudinghoz:
- 5 púpos evőkanál kerekszemű rizs
- 2 púpos evőkanál cukor
- 1 púpos evőkanál méz
- 1 liter tej
- szerecsendió
- fahéj
- 1 marék vágott mandula
A kompóthoz:
- 3 db körte
- 3-4 csillagánizs
- 3 ek barnacukor
- 1 tk világos balzsamecet
Elkészítés
Egy kisebb méretű tepsit kivajazunk, a sütőt pedig előmelegítjük 150 fokra. A rizst elkeverjük a cukorral, a mézzel, a tejjel és a fűszerekkel, illetve a mandulával. Ezután az egészet a kivajazott tepsibe öntjük, és a tetejére is csipkedünk egy kis vajat. Így tesszük be a sütőbe. Kb. 45 perc után jól átkeverjük, majd visszarakjuk sülni legalább további 45 percre. Akkor van készen, ha a rizs felszívta a tejet, de az étel állaga még krémes, a teteje pedig szép aranybarna.
Amíg sül a rizspuding, készíthetünk egy csillagánizsos körtekompótot. Ehhez szirupot forralunk a barnacukorral, a csillagánizzsal és 1 liter vízzel. Adunk hozzá a végén egy kevés balzsamecetet is.
A körtéket közben cikkekre vágjuk, és a szirupba rakjuk. 1-2 percig forraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk kihűlni. Az édes, fűszeres körtekompótot az elkészült rizspudinggal tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
### ZONE-3 ###
Ajánljuk még: