Hozzávalók:
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg rögös tehéntúró
- 2 ek búzadara
- 1 ek durumliszt
- 2 db tojás
- só
Az összeállításhoz:
- 20 dkg darált mandula
- egy marék durvára aprított mandula
- 2 dkg vaj
A tálaláshoz:
- bacon
- tejföl
Elkészítés:
A juhtúrót összedolgozzuk a tehéntúróval, hozzáadjuk a búzadarát és a durumlisztet. Kikeverjük a két egész tojással, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor sót is adunk hozzá. Vigyázzunk, mert a juhtúró sós. Ha a masszánk szép egységes, akkor letakarjuk, és hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. Ezután kigombócozzuk. Ebből az adagból 10 darab lesz. Vizet forralunk, majd óvatosan belerakjuk a gombócokat. Ekkor visszavesszük a hőmérsékletet, és közepes lángon tovább főzzük 6-7 percig. Figyeljünk, hogy a víz végig forrjon, de csak annyira, hogy ne verje szét a gombócokat.
Közben az őrölt és darabolt mandulát vajon megpirítjuk. Ebbe forgatjuk bele az elkészült túrógombócokat. Néhány szelet bacont is megpirítunk.
Ezzel tálaljuk a sós gombócokat, és egy kis tejfölt is teszünk melléjük.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: