Sós túrógombóc juhtúróval

Gasztro

Karácsony

Sós túrógombóc juhtúróval

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg rögös tehéntúró
  • 2 ek búzadara
  • 1 ek durumliszt
  • 2 db tojás

Az összeállításhoz:

  • 20 dkg darált mandula
  • egy marék durvára aprított mandula
  • 2 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • bacon
  • tejföl

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A juhtúrót összedolgozzuk a tehéntúróval, hozzáadjuk a búzadarát és a durumlisztet. Kikeverjük a két egész tojással, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor sót is adunk hozzá. Vigyázzunk, mert a juhtúró sós. Ha a masszánk szép egységes, akkor letakarjuk, és hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. Ezután kigombócozzuk. Ebből az adagból 10 darab lesz. Vizet forralunk, majd óvatosan belerakjuk a gombócokat. Ekkor visszavesszük a hőmérsékletet, és közepes lángon tovább főzzük 6-7 percig. Figyeljünk, hogy a víz végig forrjon, de csak annyira, hogy ne verje szét a gombócokat.

sos-turogomboc-juhturoval-recept-borbas-marcsi

 

Közben az őrölt és darabolt mandulát vajon megpirítjuk. Ebbe forgatjuk bele az elkészült túrógombócokat. Néhány szelet bacont is megpirítunk.

Ezzel tálaljuk a sós gombócokat, és egy kis tejfölt is teszünk melléjük. 

A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Bajor perec egy kis csavarral

A bajor perec bizonyára ismerős: ha másról nem, hát a remek bajor sörök elmaradhatatlan kísérőjeként. Fényes, szép felületét a sütés előtti rövid fürdőnek köszönheti. A perec mellé kitűnő az érett camembert sajtból kevert obazda vagy obatzter, ami a bajor kolbásszal együtt nem maradhat el a sör mellől. És ha teljesen véletlenül maradna a perecből másnapra, készítsünk pereclevest!