Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 0,25 kg sárgarépa
- 0,2 kg szárazkolbász
- 0,5 l Tiltott Csíki Sör
- 1 l víz
- 2-3 db babérlevél
- 0,2 l tejszín
Móricz Kitti
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A kolbászt összevágjuk, lepirítjuk és a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk az összevágott répát a babérlevelet, majd felöntjük sörrel és vízzel, kevés sóval ízesítjük, melegíteni kezdjük. Forrás után beletesszük a kockázott burgonyát. Mikor minden puhára főtt, kiszedjük a babérlevelet, leturmixoljuk a keveréket és hozzáadjuk a tejszínt.
Végezetül átszűrjük, és a félretett kolbásszal tálaljuk.
A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: