Sörös-kolbászos burgonyakrémleves

Gasztro

Sörös-kolbászos burgonyakrémleves

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje.

Hozzávalók:

 
Móricz Kitti

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A kolbászt összevágjuk, lepirítjuk és a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk az összevágott répát a babérlevelet, majd felöntjük sörrel és vízzel, kevés sóval ízesítjük, melegíteni kezdjük. Forrás után beletesszük a kockázott burgonyát. Mikor minden puhára főtt, kiszedjük a babérlevelet, leturmixoljuk a keveréket és hozzáadjuk a tejszínt.

Végezetül átszűrjük, és a félretett kolbásszal tálaljuk. 

A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.

 

 

Ajánljuk még:

„Nem fecske módra kell átsuhanni a könyvön” – Móra Ferencné szakácskönyve

Nagy írónk, Móra Ferenc felesége tékozlóan gazdálkodott: elzsúrozott egy egész életművet. Míg férje halhatatlan műveit vetette papírra, addig ő sütött-főzött, majd újra sütött és sütött, roskadoztak az asztalok a tekintélyes vendéglátások alkalmával, tudományát pedig meg is írta. Szakácskönyve határtalanul népszerű lett nyomban, és nem csak a férjének köszönhetően.