Sörös-kolbászos burgonyakrémleves

Gasztro

Sörös-kolbászos burgonyakrémleves

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje.

Hozzávalók:

 
Móricz Kitti

Elkészítés:

Tovább olvasok

A zöldségeket megtisztítjuk. A kolbászt összevágjuk, lepirítjuk és a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk az összevágott répát a babérlevelet, majd felöntjük sörrel és vízzel, kevés sóval ízesítjük, melegíteni kezdjük. Forrás után beletesszük a kockázott burgonyát. Mikor minden puhára főtt, kiszedjük a babérlevelet, leturmixoljuk a keveréket és hozzáadjuk a tejszínt.

Végezetül átszűrjük, és a félretett kolbásszal tálaljuk. 

A cikket a Tiltott Csíki Sör támogatta.