
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt sonka
 - 3 db sárgarépa
 - 2 db petrezselyemgyökér
 - 1 db zellergumó
 - 1 db vöröshagyma
 - 2-3 gerezd fokhagyma
 - 2-3 db burgonya
 - petrezselyem és zellerzöld
 
A sonkát fazékba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután feltesszük főzni, és ha felforrt, az első levet leöntjük róla, és újból hideg vizet öntünk rá (kb. 3 litert). Lassú tűzön újra főzni kezdjük, és ha felforrt, leszedjük róla a habot. Ekkor beletesszük a hosszában félbevágott zöldségeket is, majd tovább főzzük. Sózni nem kell, hiszen a sonkából elegendő ki fog főni. Ha minden megfőtt, a sonkát felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt egy tálra tesszük. A leveshez főtt cérnametéltet vagy kiskocka tésztát keverünk és azonnal tálaljuk.
Nyitókép: Krisztics Barbara














