Gasztro

Savanyúleves, nem csak másnapos gyomorra

Ecetes-tojásos finomság, amihez szinte semmi sem kell, mégis jól tud esni, ha egyszer elkészül!

Hozzávalók

  • 10 dkg szalonna
  • egy evőkanál zsír
  • két evőkanál liszt
  • egy kiskanál őrölt pirospaprika
  • egy liter víz
  • bors
  • 1 babérlevél
  • 3 ek ecet
  • fejenként egy tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Ha kiadta a szalonna a zsírját, kivesszük a darabkákat, a zsiradékot pedig a lábasban hagyjuk. Ezt használjuk a rántáshoz. Alacsony lángon hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, kicsit pirítjuk, majd az egész keveréket sűrű kevergetés mellett felengedjük vízzel. Nagyon figyeljünk, hogy ne csomósodjon be. 

Amikor feloldódott a rántás a vízben, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és jól összefőzzük. A végén belecsorgatjuk a felvert egész tojásokat, és ecetet adunk hozzá. Forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.