Savanyúleves, nem csak másnapos gyomorra

Gasztro

Savanyúleves, nem csak másnapos gyomorra

Ecetes-tojásos finomság, amihez szinte semmi sem kell, mégis jól tud esni, ha egyszer elkészül!

Hozzávalók

  • 10 dkg szalonna
  • egy evőkanál zsír
  • két evőkanál liszt
  • egy kiskanál őrölt pirospaprika
  • egy liter víz
  • bors
  • 1 babérlevél
  • 3 ek ecet
  • fejenként egy tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Ha kiadta a szalonna a zsírját, kivesszük a darabkákat, a zsiradékot pedig a lábasban hagyjuk. Ezt használjuk a rántáshoz. Alacsony lángon hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, kicsit pirítjuk, majd az egész keveréket sűrű kevergetés mellett felengedjük vízzel. Nagyon figyeljünk, hogy ne csomósodjon be. 

Amikor feloldódott a rántás a vízben, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és jól összefőzzük. A végén belecsorgatjuk a felvert egész tojásokat, és ecetet adunk hozzá. Forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.