Savanyúleves, nem csak másnapos gyomorra

Gasztro

Savanyúleves, nem csak másnapos gyomorra

Ecetes-tojásos finomság, amihez szinte semmi sem kell, mégis jól tud esni, ha egyszer elkészül!

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna
  • egy evőkanál zsír
  • két evőkanál liszt
  • egy kiskanál őrölt pirospaprika
  • egy liter víz
  • bors
  • 1 babérlevél
  • 3 ek ecet
  • fejenként egy tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Ha kiadta a szalonna a zsírját, kivesszük a darabkákat, a zsiradékot pedig a lábasban hagyjuk. Ezt használjuk a rántáshoz. Alacsony lángon hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, kicsit pirítjuk, majd az egész keveréket sűrű kevergetés mellett felengedjük vízzel. Nagyon figyeljünk, hogy ne csomósodjon be. 

Amikor feloldódott a rántás a vízben, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és jól összefőzzük. A végén belecsorgatjuk a felvert egész tojásokat, és ecetet adunk hozzá. Forrón tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

 

Már követem az oldalt

X