Hozzávalók
- 10 dkg szalonna
- egy evőkanál zsír
- két evőkanál liszt
- egy kiskanál őrölt pirospaprika
- egy liter víz
- só
- bors
- 1 babérlevél
- 3 ek ecet
- fejenként egy tojás
Elkészítés
A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Ha kiadta a szalonna a zsírját, kivesszük a darabkákat, a zsiradékot pedig a lábasban hagyjuk. Ezt használjuk a rántáshoz. Alacsony lángon hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, kicsit pirítjuk, majd az egész keveréket sűrű kevergetés mellett felengedjük vízzel. Nagyon figyeljünk, hogy ne csomósodjon be.
Amikor feloldódott a rántás a vízben, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és jól összefőzzük. A végén belecsorgatjuk a felvert egész tojásokat, és ecetet adunk hozzá. Forrón tálaljuk.