Rohanós napok legjobb receptje: A villámgyors babos tészta

Gasztro

Rohanós napok legjobb receptje: A villámgyors babos tészta

Húsmentes finomság, alig pár perc alatt!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 gramm finomliszt
  • 3 tojás

A babhoz:

  • 1 kanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 20 dkg puhára főtt tarkabab
  • só, bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy magas falú keverőtálba tesszük, a tojásokat ráütjük, megsózzuk, majd elkezdjük gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel.

A tésztát pihentetjük, majd kisebb cipókat formázunk, és elkezdjük bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyjuk, majd egy éles késsel metéltet készítünk, és ismét száradni hagyjuk.

Miután a tésztával végeztünk, felrakjuk a babot főzni. Mialatt a bab puhára fő, egy pici zsíron lepirítjuk a hagymát, és meghintjük a pirospaprikával.

Mikor a bab már szépen megpuhult, a főzővizébe tesszük a tésztát. Kb. 3-4 percig együtt főzzük, majd leszűrjük a babot és a tésztát. Végül összeforgatjuk a paprikás, zsíros hagymával. 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X