Hozzávalók:
A piskótához:
- 150 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 6 db tojás
- 120 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
- 50 g étcsokoládé
A csokoládépudinghoz:
- 200 g tej
- 200 g tejszín
- 60 g cukor
- 80 g étcsokoládé
- 10 g kakaó
- 25 g keményítő
- 25 g tej
- só
A díszítéshez:
- temperált csokoládé
Elkészítés:
A piskótához a puha vajat elkezdjük kihabosítani a cukor egyik felével. Közben hozzáadjuk a hat tojássárgáját. Ezután beletesszük az olvasztott csokoládét, és azzal is elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük a cukor másik felével. Először kb. 70 százalékig habosítjuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Figyeljünk, hogy ne verjük teljesen keményre. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a szódabikarbónával, illetve egy csipet sóval. Ha a kakaó csomós, érdemes átszitálni. A sárgájás vajhoz először hozzáadjuk a fehérjét, és az egészet óvatosan átkeverjük. Ezután jöhet bele adagonként a lisztes keverék.
Érdemes egyirányba keverni, így nem ütjük ki a levegőt a masszából. A tésztát 170 fokon, légkeverésen sütjük 15 percig egy nagy tepsiben vagy szilikonformában. Ha megsült, kivágunk belőle kerettel egy nagyobb és kilenc kisebb négyzetet, melyek pontosan fedik majd egymást. A nagy négyzetet a keretben hagyjuk.
A krémhez a csokoládét felolvasztjuk. A tejet és a tejszínt a cukorral és egy kis sóval elkeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Ezután összefőzzük. Amint elkezd erősen gőzölni, hozzáadjuk a 25 g tejjel elkevert keményítőt. Ha besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és az egyik felét a még meleg tésztára öntjük a keretbe. Ezután a kisebb tésztanégyzeteket a tetejére helyezzük.
A többi krémet addig keverjük egy robotgéppel, míg szobahőmérsékletű nem lesz. Ekkor habzsákba töltjük, majd 16 pöttyöt nyomunk a sütemény tetejére.
Ezután kerülnek rá a vékony csokoládélapok, melyeket temperált csokoládéból készíthetünk el.