Hozzávalók
A vaníliás pudinghoz:
- 2 nagy Metro Chef tojássárgája
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 75 g kristálycukor
- 150 ml zsíros habtejszín
- 200 ml tej
- 1 vaníliarúd
A krémhez:
- 300 ml tejszínhab
- 1 cs. instant zselatin
- 2 ek. porcukor
A tortalaphoz:
- 150 g Metro Chef vaj
- 150 g kristálycukor
- 5 nagy Metro Chef tojássárgája
- 150 g liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 100 ml tej
A habcsókhoz:
- 7 nagy Metro Chef tojásfehérje
- 280 g kristálycukor
- Metro Chef szeletelt mandula
Elkészítés
A pudinghoz a tojásokat válasszuk szét, a fehérjét tegyük félre a habcsókhoz. A két tojássárgáját, a kukoricakeményítőt és a cukrot egy tálban kikeverjük. A tejszínt és a tejet egy edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. Amikor a tej elkezd gőzölni, a felét a tojásos keverékhez adjuk, majd gyorsan összekeverjük. Ezután az egészet visszaöntjük, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon sűrűre főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni. A behűtött tejszínt kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk a zselatint. Óvatosan beleforgatjuk a vaníliás pudingot. Hűtőbe rakjuk egy órára, hogy szépe megkössön.
A tortalaphoz habosra keverjük a vajat és a cukrot. Egyenként hozzáadjuk az öt tojássárgáját, a fehérjét szintén félretesszük a habcsókhoz. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Hozzákeverjük a tejet, majd simára keverjük. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A habcsókhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük. Egy csipet sót is adunk hozzá. Ezután a tésztára halmozzuk, szép hullámosra formázzuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, majd berakjuk a sütőbe. Körülbelül fél óra alatt készre sütjük. Legyen szép világosbarna!
Ha kihűlt a torta, kettévágjuk. Az egyik felét tálcára tesszük a habcsókos oldalával lefelé, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Elkenjük rajta a vaníliakrémet. Ezután a tészta másik felét ráhelyezzük.
Legalább egy órára hűtőbe rakjuk, hogy kicsit össze tudjon érni.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: