Gasztro

Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • 1 ek só
  • kb. 3 dl langyos víz, amennyit a tészta felvesz

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sót, majd elkezdjük adagolni a langyos vizet, és összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha kenyértészta-állagot kapunk. Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi vastag lepényeket formázunk belőle.

Olajban mindkét oldalukat szép lángos színűre sütjük. Ez a tészta kissé sűrűbb, nehezebb lesz, mint a hagyományos kenyértészta.

 

Ajánljuk még:

A tojástartó második élete: vagdoss, ragassz, fess, dekorálj!

A papír tojástálcák és tojástartók komposztálhatók, tehát nem a kukában a helyük! Van, aki a zeneszoba hangszigetelésére használja őket, mások gyújtósnak a cserépkályhába meg a sparheltba, de lehet palántanevelő vagy madáretető is belőlük. Kreatív kezek által látványos dekorációvá válhatnak. Nézzük!