Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Gasztro

Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • 1 ek só
  • kb. 3 dl langyos víz, amennyit a tészta felvesz

A sütéshez:

Tovább olvasok
  • olaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sót, majd elkezdjük adagolni a langyos vizet, és összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha kenyértésztaállagot kapunk. Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi vastag lepényeket formázunk belőle. Olajban mindkét oldalukat szép lángos színűre sütjük. Ez a tészta kissé sűrűbb, nehezebb lesz, mint a hagyományos kenyértészta.

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X