Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Gasztro

Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • 1 ek só
  • kb. 3 dl langyos víz, amennyit a tészta felvesz

A sütéshez:

  • olaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sót, majd elkezdjük adagolni a langyos vizet, és összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha kenyértészta-állagot kapunk. Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi vastag lepényeket formázunk belőle.

Olajban mindkét oldalukat szép lángos színűre sütjük. Ez a tészta kissé sűrűbb, nehezebb lesz, mint a hagyományos kenyértészta.