Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Gasztro

Nincs türelmed a kenyérsütéshez? Tegyél egy próbát a bodaggal, más néven cigánykenyérrel!

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • 1 ek só
  • kb. 3 dl langyos víz, amennyit a tészta felvesz

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sót, majd elkezdjük adagolni a langyos vizet, és összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha kenyértészta-állagot kapunk. Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi vastag lepényeket formázunk belőle.

Olajban mindkét oldalukat szép lángos színűre sütjük. Ez a tészta kissé sűrűbb, nehezebb lesz, mint a hagyományos kenyértészta.

 

Ajánljuk még:

Hat ehető-iható ajándék – nem csak receptguruknak

Aki gondosan tervez, előre elkészíthet egy-egy finomságot, ami lehet jó ajándék – augusztusban paradicsomcsatnit főz, nyáridőn virágecetet érlel, vagy citromfűszörpöt készít. Akinek nincs ilyen lehetősége, akár az utolsó percekben is elővarázsolhat valami finomságot a konyhából. Ínyenceknek, kezdő háziasszonyoknak és édesszájúaknak valókat is kínálunk, sőt, pénztárcabarát megoldásokat is mutatunk.