
Hozzávalók
- 1 kg pizzaliszt
 - 6,5 – 7 dl víz
 - 3-5 g élesztő
 - 30 g só
 
A sütéshez: 2 liter napraforgó étolaj
A tálaláshoz:
- rozmaringos, fahéjas porcukor
 - vörösboros szilalekvár
 - chilis baracklekvár
 - friss bazsalikom
 - friss sóskalevél
 - burrata
 - sonka
 - szardella
 - kapribogyó
 
Elkészítés
Egy nagyobb dagasztótálba mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkezdjük adagolni a vizet. Közben összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Érdemes rendesen kidagasztani. Ezután letakarjuk a tésztát, majd langyos helyen hagyjuk megindulni. Ekkor 12-14 órára hűtőbe rakjuk.

Felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, kigombócoljuk, majd hagyjuk, hogy újra elinduljon szobahőmérsékleten a kelés.
Ezután a kezünkkel lenyomkodjuk, majd fánkszaggató formával kiszaggatjuk. Közepesen forró olajban szép pirosra sütjük a montanarákat, majd édesen vagy sósan tálaljuk.
Kapcsolódó tartalom
        
                    













