Hozzávalók
- 1 kg pizzaliszt
- 6,5 – 7 dl víz
- 3-5 g élesztő
- 30 g só
A sütéshez: 2 liter napraforgó étolaj
A tálaláshoz:
- rozmaringos, fahéjas porcukor
- vörösboros szilalekvár
- chilis baracklekvár
- friss bazsalikom
- friss sóskalevél
- burrata
- sonka
- szardella
- kapribogyó
Elkészítés
Egy nagyobb dagasztótálba mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkezdjük adagolni a vizet. Közben összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Érdemes rendesen kidagasztani. Ezután letakarjuk a tésztát, majd langyos helyen hagyjuk megindulni. Ekkor 12-14 órára hűtőbe rakjuk.
![](/data/generated/articles/116/1162/article-116207/9_2_1__fit_1060x10000.jpg?key=ZWVjMzRjZmJkZjYyODJhNmEzYjgxYzRiNzVmMGFkMTE1OTRjNzQwNzZhYTg1NjFlZWFjMDk2NGMwMWEwMTkyMg==)
Felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, kigombócoljuk, majd hagyjuk, hogy újra elinduljon szobahőmérsékleten a kelés.
Ezután a kezünkkel lenyomkodjuk, majd fánkszaggató formával kiszaggatjuk. Közepesen forró olajban szép pirosra sütjük a montanarákat, majd édesen vagy sósan tálaljuk.
Ajánljuk még: