Gasztro

Mini pizza

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg pizzaliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • kb 3 dl víz

A tetejére:

  • mozzarella
  • passzírozott paradicsom
  • friss bazsalikom
  • koktélparadicsom

 

Tovább olvasok
mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

A pizzaliszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, majd nyolc részre vágjuk. Mindegyik darabot meggömbölyítjük, majd letakarva újabb 10 percet pihentetjük.

mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A tésztaadagokat egyenként köralakúra kinyújtjuk, és a tepsire rakjuk. A felületüket is meglocsoljuk egy pici olajjal. Ezután jöhet rá a passzírozott paradicsom, a mozzarella, a friss paradicsom, a bazsalikom és a só.

240 fokra tesszük be sülni, és ha elkészült, azonnal tálaljuk.  

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

A zellerpüré felmagasztalása

A zellerpüré nem hivalkodó. Megbújik a tányéron, ügyet sem vetünk rá a pecsenye mellett. Ám az ínyenc tudja, hogy nem ok nélkül kerül a háttérbe. Oly elemi erővel borzolja össze az ízeket, olyan finom íz-összhangot teremt, amit nem is lehet szavakkal körülírni. Sőt, elképzelni is csak nagy gyakorlattal. Amikor beköszöntenek a hűvös napok, szeretem a tejszínnel vagy vajjal, esetleg leheletnyi szerecsendióval finomított, a nyelven olvadó zellerpürét kínálni a húsételek mellé. Vacsoraételként pedig magában is megállja a helyét, kevés sajttal, vagy némi zöldség büszke társaságában.