Hozzávalók:
- 50 dkg pizzaliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- kb 3 dl víz
A tetejére:
- mozzarella
- passzírozott paradicsom
- friss bazsalikom
- koktélparadicsom
- só
A pizzaliszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, majd nyolc részre vágjuk. Mindegyik darabot meggömbölyítjük, majd letakarva újabb 10 percet pihentetjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A tésztaadagokat egyenként köralakúra kinyújtjuk, és a tepsire rakjuk. A felületüket is meglocsoljuk egy pici olajjal. Ezután jöhet rá a passzírozott paradicsom, a mozzarella, a friss paradicsom, a bazsalikom és a só.
240 fokra tesszük be sülni, és ha elkészült, azonnal tálaljuk.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: