Gasztro

Mini pizza

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg pizzaliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • kb 3 dl víz

A tetejére:

  • mozzarella
  • passzírozott paradicsom
  • friss bazsalikom
  • koktélparadicsom

 

Tovább olvasok
mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

A pizzaliszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, majd nyolc részre vágjuk. Mindegyik darabot meggömbölyítjük, majd letakarva újabb 10 percet pihentetjük.

mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A tésztaadagokat egyenként köralakúra kinyújtjuk, és a tepsire rakjuk. A felületüket is meglocsoljuk egy pici olajjal. Ezután jöhet rá a passzírozott paradicsom, a mozzarella, a friss paradicsom, a bazsalikom és a só.

240 fokra tesszük be sülni, és ha elkészült, azonnal tálaljuk.  

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.