Gasztro

Mini pizza

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg pizzaliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • kb 3 dl víz

A tetejére:

  • mozzarella
  • passzírozott paradicsom
  • friss bazsalikom
  • koktélparadicsom

 

Tovább olvasok
mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

A pizzaliszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, majd nyolc részre vágjuk. Mindegyik darabot meggömbölyítjük, majd letakarva újabb 10 percet pihentetjük.

mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A tésztaadagokat egyenként köralakúra kinyújtjuk, és a tepsire rakjuk. A felületüket is meglocsoljuk egy pici olajjal. Ezután jöhet rá a passzírozott paradicsom, a mozzarella, a friss paradicsom, a bazsalikom és a só.

240 fokra tesszük be sülni, és ha elkészült, azonnal tálaljuk.  

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Zöldséges rizslepény

Sokszor kellene egy jó ötlet, egy zöldséges, gyors vacsorához. Vagy ahhoz, hogyan vigyünk magunkkal zöldséget tízóraira, ebédre, hogy ne csak saláta legyen a dobozban. Egészséges, glutén- és laktózmentes, tehát sokféle diétába is beilleszthető. Kedvenc mártásunkkal pedig gyors vendégvárónak is tökéletes!