Gasztro

Mini pizza

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg pizzaliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • kb 3 dl víz

A tetejére:

  • mozzarella
  • passzírozott paradicsom
  • friss bazsalikom
  • koktélparadicsom

 

Tovább olvasok
mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

A pizzaliszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarjuk, és duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, majd nyolc részre vágjuk. Mindegyik darabot meggömbölyítjük, majd letakarva újabb 10 percet pihentetjük.

mini-pizza-recept-borbas-matcsi

 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A tésztaadagokat egyenként köralakúra kinyújtjuk, és a tepsire rakjuk. A felületüket is meglocsoljuk egy pici olajjal. Ezután jöhet rá a passzírozott paradicsom, a mozzarella, a friss paradicsom, a bazsalikom és a só.

240 fokra tesszük be sülni, és ha elkészült, azonnal tálaljuk.  

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Ne vágj savanyú képet tél végén! – Egyél inkább minél több savanyú káposztát!

Tél végén szinte ösztönösen kívánjuk a savanyú káposztát. Szervezetünk tévedhetetlenül tudja, hogy szükségünk van a benne megőrzött vitaminokra, a tejsavas erjedés során képződött bélvédő anyagokra, a rostokra. A töltött, rakott káposzta, a káposztás gulyás, a jó káposztalevesek mellett nyersen is fogyaszthatjuk, tökmagolajjal meglocsolva remek salátaként kínálhatjuk. Nálunk hallal és tésztába sütve is kedves, íme, három szuper recept hozzá!

 

Már követem az oldalt

X