Hozzávalók:
- 1 kg csontos. bőrös malachús
- 2 ek. dijoni mustár
- 2 ek. méz
- 2 ek. fehérborecet
- durvára őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek. sertészsír
- 2-3 babérlevél
- só
A salátához:
- 1 fej lollorosso saláta
- 6-8 szem retek
- 1 csokor újhagyma
- 1 ek. dijoni mustár
- 3 ek. almaecet
- 3 ek. olívaolaj
- só
A malachúst csontonként felszeleteljük. Minden szeletet sózunk borsozunk. A mustárt elkeverjük az almaecettel és a mézzel. A hagymát és a fokhagymagerezdeket felszeleteljük. Ezután a húsokat bedörzsöljük a páccal, és elkeverjük a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel. Legalább 3-4 órát hagyjuk így állni a húst.
Ezután egy tepsit kikenünk sertészsírral, majd belerakjuk a szeleteket. 200 fokos sütőbe rakjuk, majd 15 perc elteltével letakarjuk a húst, és 160 fokon puhára sütjük. Közben néhányszor meglocsoljuk a sült zsiradékkal. Ha megpuhult a malachús, akkor levesszük róla a takarást, és hagyjuk megpirulni.
A salátához a zöldségeket megtisztítjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Az öntethez összekeverjük az olajat, ecetet és a mustárt.
Tálalás előtt közvetlenül meglocsoljuk vele a zöldségeket, és az egészet meg is sózzuk.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: