Mézes sült malackaraj tavaszi salátával

Gasztro

Mézes sült malackaraj tavaszi salátával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos. bőrös malachús
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. fehérborecet
  • durvára őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. sertészsír
  • 2-3 babérlevél

A salátához:

  • 1 fej lollorosso saláta
  • 6-8 szem retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 3 ek. almaecet
  • 3 ek. olívaolaj

 

Tovább olvasok

 

A malachúst csontonként felszeleteljük. Minden szeletet sózunk borsozunk. A mustárt elkeverjük az almaecettel és a mézzel. A hagymát és a fokhagymagerezdeket felszeleteljük. Ezután a húsokat bedörzsöljük a páccal, és elkeverjük a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel. Legalább 3-4 órát hagyjuk így állni a húst.

 

Ezután egy tepsit kikenünk sertészsírral, majd belerakjuk a szeleteket. 200 fokos sütőbe rakjuk, majd 15 perc elteltével letakarjuk a húst, és 160 fokon puhára sütjük. Közben néhányszor meglocsoljuk a sült zsiradékkal. Ha megpuhult a malachús, akkor levesszük róla a takarást, és hagyjuk megpirulni.

 

A salátához a zöldségeket megtisztítjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Az öntethez összekeverjük az olajat, ecetet és a mustárt.

 

Tálalás előtt közvetlenül meglocsoljuk vele a zöldségeket, és az egészet meg is sózzuk.

 A recept megjelenését a METRO támogatta.