Lencseragu, rántott véres hurkával

Gasztro

Lencseragu, rántott véres hurkával

Egy nagyon laktató lencsés fogás!

Hozzávalók

  • 20 dkg zöld lencse
  • 20 dkg hagyományos lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál házi baracklekvár
  • 2 evőkanál almabalzsam
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • újhagyma

A hurkához:

  • 1 kg véres hurka
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • étolaj

Elkészítés

A kétfajta lencsét külön-külön alaposan átválogatjuk, az esetleges szennyeződést eltávolítjuk belőle és jól megmossuk. Külön-külön magas falú serpenyőben a lencséket kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk. Egész vöröshagymát, fokhagymagerezdeket és babérlevelet teszünk mellé, majd felöntjük bőségesen zöldségalaplével, és készre főzzük. Miután a lencse megpuhult, kivesszük belőle a hagymákat, a babérlevelet és leszűrjük.

A lencsét visszaöntjük a serpenyőbe és kevés baracklekvárral és almabalzsammal tesszük pikánssá. Apróra vágott, friss petrezselymet, vágott újhagymát adunk hozzá. Tálalásig félretesszük.

Elkészítjük a rántott hurkát.

Megbízható forrásból vásárolt, véres hurkáról a belet lehúzzuk és vastagabb karikákra vágjuk. Házi zsemlemorzsát használva hagyományos módon bepanírozzuk és bő olajban megsütjük.

A lencsét kitálaljuk és mellé tesszük a rántott hurkát.