Hozzávalók:
- 1 egész csirke feldarabolva (lehet csak combokból vagy szárnyakból is)
- 1 kg főzőburgonya
- 8-10 db paprika, minél több félét kapunk, annál finomabb lesz
- 2 db paradicsom
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 8-10 csomag friss petrezselyemzöld
- 2 ek fűszerpaprika
- csipetke 2 tojásból
- 3 l víz
- só
Elkészítés
A csirkét feldaraboljuk, felaprítjuk apró kockára a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikákat. Az egészet egyszerre beletesszük a fazékba, felengedjük vízzel, megsózzuk, és mehet a tűz mellé vagy a tűzhelyre, attól függően, hogy milyen edényben főzzük.
Ha felforrt a víz, akkor beletesszük a fűszerpaprikát. Mielőtt teljesen megfőtt volna a hús, hozzáadjuk a leveshez az apró kockára vágott burgonyát és a valószínűtlenül sok petrezselyemzöldet. Az utolsó néhány percben még két- három maréknyi csipedettel gazdagítjuk.
Ajánljuk még:
Mogyorós moszkauer
Az együttlét maga a program – luxus helyett azt adom az unokáknak, amire a leginkább vágynak
„Anyám megspórolt szeretetét akartam a férfiakon behajtani”
Egzotikus téli gyógynövények, amik fűszerként is megállják a helyüket
„Nem csak gyógy-, de fűszer is!” – mondják még ma is sokszor azokra a növényekre, melyeket a gyógyászatban és a konyhában egyaránt felhasználhatunk. Az, hogy ezeket gyógyászati vagy kulináris célra vetjük be, csupán döntés kérdése, szerencsés esetben azonban a két cél egyszerre érvényesülhet! Annak ellenére, hogy a hagyományos ünnepi asztalon a régiségben – érthető okokból – elsősorban a saját környezetünkben is megtalálható növények kaptak helyet, most néhány távoli vidékeken honos fűszert listáztunk.