Gasztro

Lakodalmi csibeleves Borbás Marcsi receptje alapján

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke feldarabolva (lehet csak combokból vagy szárnyakból is)
  • 1 kg főzőburgonya
  • 8-10 db paprika, minél több félét kapunk, annál finomabb lesz
  • 2 db paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 8-10 csomag friss petrezselyemzöld
  • 2 ek fűszerpaprika
  • csipetke 2 tojásból
  • 3 l víz

Elkészítés

A csirkét feldaraboljuk, felaprítjuk apró kockára a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikákat. Az egészet egyszerre beletesszük a fazékba, felengedjük vízzel, megsózzuk, és mehet a tűz mellé vagy a tűzhelyre, attól függően, hogy milyen edényben főzzük.

Ha felforrt a víz, akkor beletesszük a fűszerpaprikát. Mielőtt teljesen megfőtt volna a hús, hozzáadjuk a leveshez az apró kockára vágott burgonyát és a valószínűtlenül sok petrezselyemzöldet. Az utolsó néhány percben még két- három maréknyi csipedettel gazdagítjuk.

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.