Hozzávalók:
A tésztához:
- 350 g 00 liszt
- 200 g tojássárgája
- 1 egész tojás
- só
A krumplihoz:
- 20 dkg főtt salátaburgonya
- 20 dkg sült salátaburgonya
- 3 ek karamellizált salottahagyma
- 2 ek fűszeres csirkezsír
- fél fej sült fokhagyma
- 1 csokor snidling
- őrölt bors
- só
A tálaláshoz:
- savanyított zöldparadicsom
- savanyított spárga
- füstölt író
- violalevél
- snidlingvirág
- borsóvirág
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összedolgozzuk a sóval, az egész tojással és a tojássárgákkal. Ezután pihentetjük, majd szép vékonyra kinyújtjuk. Sós, forrásban lévő vízben főzzük ki a nagyobb darabokban hagyott tésztát. Körülbelül akkorára vágjuk, mint a lasagne tésztát.
A hagymalekvárhoz a saltottahagymát nagyon sokáig pirítjuk egy kevés zsiradékon, hogy karamellizálódjon.
A burgonya egyik felét megfőzzük, a másik felét sütőben megsütjük. Ezután összedaraboljuk ezeket.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a csirkezsírt, és hozzáadjuk a hagymalekvárt. Ezután jöhet hozzá a krumpli. Alaposan átkeverjük és összemelegítjük az egészet. Figyeljünk, hogy legyen rajta elég zsír, ne legyen száraz. A sült fokhagymát is belenyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, és frissítjük egy kevés aprított snidlinggel.
Ha mindennel elkészültünk, adagonként tálaljuk. Minden tányérra teszünk egy adagot a krumplis keverékből. Ezt betakarjuk a kifőtt tésztával, majd a felvágott savanyúságokkal, illetve a füstölt íróval körbelocsolva tálaljuk. Violalevéllel, snidlingvirággal és borsóvirággal díszítjük.
Ajánljuk még: