Kovászos krékerek maradék kovászból

Gasztro

Kovászos krékerek maradék kovászból

 Antal Csilla receptje.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kovász
  • 15 dkg liszt
  • 1 púpos teáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • friss rozmaring ízlés szerint
  • A tetejére szezámmag és mák
  • a kenéshez olívaolaj

Elkészítés:

Tovább olvasok

A szobahőmérsékletű kovászt összedolgozzuk a liszttel, a sóval, a felaprított rozmaringgal és a puha vajjal. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk, ami nem ragad. Ezután hagyjuk pihenni a tésztát kb. egy órát. Ha megpihent, kettéosztjuk a tésztát, és adagonként egy sütőpapíron jó vékonyra kinyújtjuk. A sütőpapírt a tésztával együtt óvatosan egy tepsire helyezzük, majd egy késsel vagy egyéb éles vágószerszámmal kis négyzetekre vágjuk. Ezután vékonyan megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk a magokkal. 175-180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha felpuffad, és kicsit elkezd pirulni.

 

 
 
 

 

 

 

 

Már követem az oldalt

X