Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 4 dl zsíros habtejszín
- 4-5 ek porcukor (ízlés szerint)
- 1 kk vaníliapaszta
- 2 lime héja
- 1 lime leve
- 25 dkg babapiskóta
- 4-5 ek kókuszreszelék
- natúr kókuszdarabok
A díszítéshez:
- kókuszgolyó
- kókuszreszelék
- lime
A mascarponét felhasználás előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele bánni. A habtejszínt jéghidegre hűtjük.
![](/data/articles/114/1143/article-114368/IMG_1865_fit_1060x10000.jpg?key=d91cd54dbae98ae0b69823c8b2745a27)
A mascarponét kézzel kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ízesítjük a lime levével és héjával. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, kókuszdarabokat és a vaníliapasztát. A habtejszínt krémesre felverjük, majd két részletben hozzáforgatjuk a mascarpone krémhez.
![](/data/articles/114/1143/article-114368/IMG_1889_fit_1060x10000.jpg?key=335d33a0a064ea0768dca0f796060fe9)
Ha elkészültünk, egy csinos tál aljára teszünk egy adag krémet, erre jön egy réteg babapiskóta, majd újra krém, babapiskóta, végül krémmel zárjuk a sort. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és kókuszgolyókkal díszítjük. Ehhez összemorzsolunk egy adag babapiskótát, elkeverjük őrölt mandulával vagy dióval és egy kis baracklekvárral. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk.
![](/data/articles/114/1143/article-114368/IMG_1961_fit_1060x10000.jpg?key=25852434e50c4de539c14ccca364fb87)
Ha elkészültünk, hűtőbe rakjuk a desszertet, és legalább 2-3 órát hagyjuk összeérni. Csinos poharakban tálaljuk.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: