Kókuszos álom

Gasztro

Kókuszos álom

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl zsíros habtejszín
  • 4-5 ek porcukor (ízlés szerint)
  • 1 kk vaníliapaszta
  • 2 lime héja
  • 1 lime leve
  • 25 dkg babapiskóta
  • 4-5 ek kókuszreszelék
  • natúr kókuszdarabok

A díszítéshez:

  • kókuszgolyó
  • kókuszreszelék
  • lime

 

Tovább olvasok

A mascarponét felhasználás előtt egy órával kivesszük a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele bánni. A habtejszínt jéghidegre hűtjük.

 

A mascarponét kézzel kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ízesítjük a lime levével és héjával. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, kókuszdarabokat és a vaníliapasztát. A habtejszínt krémesre felverjük, majd két részletben hozzáforgatjuk a mascarpone krémhez.

 

Ha elkészültünk, egy csinos tál aljára teszünk egy adag krémet, erre jön egy réteg babapiskóta, majd újra krém, babapiskóta, végül krémmel zárjuk a sort. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és kókuszgolyókkal díszítjük. Ehhez összemorzsolunk egy adag babapiskótát, elkeverjük őrölt mandulával vagy dióval és egy kis baracklekvárral. Végül kókuszreszelékbe forgatjuk.

 

Ha elkészültünk, hűtőbe rakjuk a desszertet, és legalább 2-3 órát hagyjuk összeérni. Csinos poharakban tálaljuk.

  A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.