Hozzávalók
- 1 dupla eszpresszó (max. 50 ml)
- 150 g vaj
- 90 g kristálycukor
- 200 g finomliszt
- 20 g natúr kakaópor
- 1 ek. kukoricaliszt
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral. Ha jól összekeveredett, hozzáadjuk a kávét. Átkeverjük, majd jöhet hozzá a liszt, a kukoricaliszt és a kakaópor is. Jól összedolgozzuk a masszát. Kicsit még ragacsos lesz, de tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk pihenni legalább fél órát.
Ezután elkezdjük a formázást. Körülbelül teáskanálnyi adagokat szakítunk a tésztából, majd meggömybölyítjük a darabokat, hogy olyan formájuk legyen, mint a kávébaboknak. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd mindegyiknek a közepébe készítünk egy kis vágatot egy kés fokával. Ezután még egy negyedórára hűtőbe rakjuk a megformázott süteményeket, majd 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha sülés közben kezdenének eltűnni a vágatok, érdemes kihúzni a tepsit a sütőből, és a késsel újra végigmenni rajtuk.
Ha megsültek, rövid ideig még hagyjuk őket a tepsin, majd langyosan tálalhatjuk is.
A recept a Smeg támogatásával jelent meg.
Ajánljuk még: