Gasztro

Kardamomos, kávés sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 22 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 adag eszpresszó
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 20 dkg tejföl

A morzsához:

  • 6 dkg liszt
  • 8 dkg barnacukor
  • 1 kk. őrölt kardamom
  • 6 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 15 dkg barnacukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. őrölt kardamom

Elkészítés 

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a tejföl és a kávé, majd a sütőporral elkevert liszt, illetve a kardamom. Így keverjük tökéletesen simára.

 

A morzsához a vajat eldörzsöljük a cukorral, a liszttel és a kardamommal.

A töltelékhez összekeverjük a barnacukrot, a lisztet és a kardamomot.

Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tészta felét. Rászórjuk a tölteléket, majd jöhet a tészta másik fele. Rámorzsoljuk a vajas keveréket, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Körülbelül 40-45 perc alatt készül el, de tűpróbával érdemes ellenőrizni.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Sütőtökös töltött sütemény

Színek játéka, amíg még van sütőtök, és már van zsenge csalán a kert végében. Zöld süteményeket nem csak karácsonykor süthetünk, hiszen a fenyők után már a tavaszt idézik nekünk! A rafinált fűszerezés egész extra összhangot teremt, élvezzük csak ki, ahogy az ősz és a tavasz találkozik a nyelvünkön!