Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 22 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 1 adag eszpresszó
- 1 tk őrölt kardamom
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 20 dkg tejföl
A morzsához:
- 6 dkg liszt
- 8 dkg barnacukor
- 1 kk. őrölt kardamom
- 6 dkg vaj
A töltelékhez:
- 15 dkg barnacukor
- 2 ek. liszt
- 1 kk. őrölt kardamom
Elkészítés
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a tejföl és a kávé, majd a sütőporral elkevert liszt, illetve a kardamom. Így keverjük tökéletesen simára.

A morzsához a vajat eldörzsöljük a cukorral, a liszttel és a kardamommal.
A töltelékhez összekeverjük a barnacukrot, a lisztet és a kardamomot.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tészta felét. Rászórjuk a tölteléket, majd jöhet a tészta másik fele. Rámorzsoljuk a vajas keveréket, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Körülbelül 40-45 perc alatt készül el, de tűpróbával érdemes ellenőrizni.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: