Hozzávalók:
- 20 db csirkeszív
- 1 fej vöröshagyma
- ½ szem sárga kaliforniai paprika
- ½ szem piros kaliforniai paprika
- 4 szem koktélparadicsom
- 2 ek kacsazsír
- só, bors
Elkészítés:
A csirkeszíveket megtisztítjuk, a felesleges részeket levágjuk róla, majd hosszában négybe felvágjuk.
A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a hagymát pedig felkarikázzuk.
A vasserpenyőnket a grillsütőn tűzforróra felmelegítjük, majd beletesszük a kacsazsírt. Ha a zsiradék füstölni kezd, akkor rádobjuk a feldarabolt szíveket. Folyamatosan kevergetjük, hogy hirtelen jól átpiruljon a szívdarabok minden oldala. Ha körbepirultak, akkor rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, és azokkal együtt is kevergetjük. Fontos, hogy ne tudjon semmi levet engedni, hogy ne párolódjon az étel, hanem süljön. Ha a szív néhány perc múlva megpuhult, levesszük a tűzről a serpenyőt, és megsózzuk, valamint ízlés szerint frissen őrölt borssal is fűszerezzük.
A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.
Ajánljuk még: