Hirtelen sült csirkeszív grillen

Gasztro

Bárhol, bármikor, baromfi

Hirtelen sült csirkeszív grillen

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 20 db csirkeszív
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ szem sárga kaliforniai paprika
  • ½ szem piros kaliforniai paprika
  • 4 szem koktélparadicsom
  • 2 ek kacsazsír
  • só, bors

 

Elkészítés:

A csirkeszíveket megtisztítjuk, a felesleges részeket levágjuk róla, majd hosszában négybe felvágjuk.

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a hagymát pedig felkarikázzuk.

A vasserpenyőnket a grillsütőn tűzforróra felmelegítjük, majd beletesszük a kacsazsírt. Ha a zsiradék füstölni kezd, akkor rádobjuk a feldarabolt szíveket. Folyamatosan kevergetjük, hogy hirtelen jól átpiruljon a szívdarabok minden oldala. Ha körbepirultak, akkor rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, és azokkal együtt is kevergetjük. Fontos, hogy ne tudjon semmi levet engedni, hogy ne párolódjon az étel, hanem süljön. Ha a szív néhány perc múlva megpuhult, levesszük a tűzről a serpenyőt, és megsózzuk, valamint ízlés szerint frissen őrölt borssal is fűszerezzük.

 A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.

Ajánljuk még:

Dominó szelet

Ez a játékos sütemény nosztalgikus időket idéz. Azt, amit ma már legfeljebb megsárgult fotókon vagy régi filmeken lelhetünk fel. A dominó szelet is ilyen, öreg receptes könyvek lapjairól támad fel. Hétvégére, ünnepre megéri kipróbálni!